Egy fontért tizet kapsz: így kampányolnak a britek az EU mellett

2016. június 15. 18:46

Minden egyes az EU-nak befizetett fontért tíz fontot kapnak vissza a britek, állítja egy az EU-ban maradás mellett kampányoló videó.

2016. június 15. 18:46

Bő egy hét múlva, június 23-án szavaznak a britek arról, az Európai Unió tagjai maradjanak vagy inkább elhagyják azt. A Lakott terület nevű nemzetközisajtó-szemle oldal osztotta meg, hogy a maradáspárti kampány egy olyan kisfilmet csinált, amellyel érthető, átélhető módon próbálják elmagyarázni az uniós tagság előnyeit: a riporter kér egy fontot a járókelőktől, majd miután átvette tőlük, átnyújt nekik cserébe egy tízfontost.

A maradáspárti tábor szerint ugyanis minden befizetett font tízszeresét kapják vissza a brit polgárok alacsonyabb árak, befektetések és munkahelyek formájában.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. június 16. 09:40
Ha az angoloknak van egy hangyányi eszük, akkor kilépnek az eu-nak nevezett szarrakásból
vendelin
2016. június 16. 08:49
És ez valamikor Newton, Darwin, Huxley vagy Adam Smith országa volt... Sic transit gloria mundi...
gepida
2016. június 16. 06:35
Az EU már csak ilyen. Minden tagállam a befizetéseinek tízszeresét kapja vissza. Sőt! Szanyinak vagy Deutschnak még befizetni sem kell, úgy kapják a havi 5 millát.
Knerten
2016. június 16. 02:14
Azért ez a kis filmecske felveti azt az egyszerű kérdést, amit itt páran már pedzegettek. Ha a britek nettó befizetők, akkor honnan is jön az a tízszeres lóvé? Csak mert olyan nincs, hogy mindenki többet vesz ki, mint amennyit betett. Ennyi profitot nem termel a közös piac. Úgyhogy itt valaki hazudik... és igazából teljesen mindegy is, hogy ki. Ez olyan, mint az osztrákok 146%-is választási eredménye: függetlenül a valós adattól demonstrálja, hogy hiteltelen az egész buli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!