Farage ezer fontot tett a brexitre

2016. június 02. 19:53

Ezer fonttal fogadott csütörtökön Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának vezetője a Brexitre, vagyis arra, hogy az EU-tagságról június 23-ára kiírt népszavazáson a brit választók többsége a kilépésre szavaz.

2016. június 02. 19:53

Farage pártjának gyakorlatilag egyetlen hivatalos politikai programja az, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az Európai Unióból. A UKIP vezetője csütörtökön a legnagyobb brit fogadóhálózat egyik londoni fogadóirodájában személyesen tette meg az ezerfontos tétet, kijelentve: komolyan bízik abban, hogy a fogadásból haszonnal jön ki.

3500 fontot nyerhet Farage

A fogadás láthatóan jól megszervezett kampányesemény volt, a fogadóirodában ugyanis fotósok tömege és televíziós stábok várták a UKIP vezetőjét. Farage húszfontosokból álló készpénzköteggel fizetett. Az iroda a Brexitre jelenleg kiírt 5/2-es nyereményeséllyel vette fel a tétet, ami azt jelenti, hogy a politikus hozzávetőleg 3500 fontot kapna kézhez, ha a három hét múlva esedékes referendumon a kilépést pártolók győznek. Az utóbbi napokban jelentősen szűkült a Brexit lehetőségére kínált fogadási nyereményesély, amely a múlt héten még 9/2 volt, vagyis a jelenleginél jóval nagyobb pénznyereményt kínált a kilépésre fogadóknak.

A minap két olyan felmérés is nyilvánosságra került, amely a Brexit-tábor előnyét mutatja. Az ICM országos közvélemény-kutató cég a héten egy telefonos és egy online vizsgálatot is elvégzett, és mindkettő 52:48-as százalékos megoszlást mutatott a kilépést pártolók javára a bizonytalanok kiszűrésével számolva. Ez komoly fordulatot jelez, két hete ugyanis még a bennmaradásért kampányoló tábor volt többségben: akkor a választók 55 százaléka mondta azt, hogy a további brit EU-tagságra voksolna, a Brexit támogatottsága 45 százalék volt.

A bevándorlással riogat a Brexit-tábor

Azóta azonban közzétették a legújabb bevándorlási statisztikát, amely azt mutatta, hogy tavaly nettó 184 ezer volt az EU-társállamokból Nagy-Britanniába tartós letelepülés céljával érkezők száma; ez megegyezett az eddigi éves rekorddal.

A Brexit-párti kampánycsoport szerint ez is azt jelzi, hogy Nagy-Britannia elvesztette az ellenőrzést a bevándorlás felett, és csak akkor nyerheti vissza, ha kilép az EU-ból. Farage az ezerfontos fogadás befizetése utáni rögtönzött csütörtöki sajtóértekezletén kijelentette: a közvéleménybeli folyamatok a Brexit-tábor esélyeinek javulására vallanak, és ő személy szerint nagyon bízik abban, hogy a népszavazás után visszatérhet a fogadóirodába, hogy felvehesse nyereményét.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. június 03. 17:21
Rá farag e? 1: 100- hogy + igen. 10:100- hogy - nem. ha rám szavazol meglátjuk-ha ellenem, akkor is! Majd 22 h után összeadjuk.
Pandaka pygmaea
2016. június 03. 09:12
Nem tartom valószínűnek, hogy a brexit nyer. Egyébként meg felemásak az érzéseim, mert alapvetően az lenne a jó, ha maradnának, de ennek az EU-nak viszont nem ártana egy arconcsapás, ami jelezné, hogy valami nagyon nincs most rendben, ideje lenne újragondolni az egészet, mert nem kicsit változott meg a világ mostanság.
blackened
2016. június 03. 06:18
Nem lépnek ki,a z angol emberek nem hülyék. Nekünk is aranytojást tojó tyúk az uniós tagságunk.Jól látszik,hogy ha nem áramlanak be az euró milliárdok akkor csak vegetálunk,már egy évtizede ebből él az ország.
Mich
2016. június 03. 01:48
"Farage ezer fontot tett"... magára. Ez aztán a "hír"...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!