Öt államot követel a feketéknek a Fekete Párducok egyik vezetője

2016. július 11. 10:22

Fekete országot hozna létre az Egyesült Államokon belül Babu Omowale, az Új Fekete Párducok Párt egyik vezetője. Omawale ismerte Micah Johnsont, a dallasi lövöldözőt is: nem támogatja, de megérti a tettét.

2016. július 11. 10:22

Babu Omowale, az amerikai Új Népi Fekete Párducok Párt „védelmi minisztere” szerint a feketéknek vissza kellene vándorolniuk öt amerikai államba és egy országon belüli országot kéne alkotniuk. Omowale egy rádióinterjúban beszélt a forradalmi tervéről. Arról beszélt: ha a feketék betelepülnek, a fehérek valószínűleg elkezdenek kiköltözni, így könnyen megvalósítható a reconquista. Omowale szerint a Louisiana, Mississippi, Dél-Karolina, Alabama és Georgia államokra tarthatnának igényt. 

A Fekete Párducok vezetője azt mondta: a feketéknek a saját kezükbe kell venniük a visszafoglalt területeken a gazdaságot, a politikát és az oktatást. „Nem vagyunk képesek arra, hogy teljesen elszigeteljük magunkat az Amerikai Egyesült Államokban és ezzel tisztában vagyunk. (…) Ez egy folyamat része lesz.

Omowale egyébként a Huey P. Newton Lövészklub alapítója is és ismerte a dallasi lövöldöző Micah X. Johnsont fekete közösségi eseményekről. Johnson tettéről Omowale a Reuters-nek azt nyilatkozta, hogy „nem bocsátjuk meg, nem támogatjuk, de megértjük”.  

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dragstar
2016. július 12. 20:23
Valószínű azért ez az öt állam kell hogy a gyapotot ők termeszthesék ne a fehérek,vagy valami űtösebb cuccot!
kaktuszvirág
2016. július 12. 04:51
Ilyenkor miért nem szólalnak meg a jogvédők? Vagy ez nem rasszizmus?
Harangláb
2016. július 11. 22:50
5 államot?!?...Csak???...Nemsokára 50 államuk lesz...
röviden
2016. július 11. 18:49
És akkor a hispanók még be se jelentették az igényüket Kaliforniára, Arizonára, Új-Mexikóra, Texasra... Szép lesz, amikor a menekülő fehérek előtt Kanada lezárja a határt "rasszistákat nem engedünk be!" felkiáltással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!