Venezuelaiak tízezrei özönlöttek bevásárolni Kolumbiába

2016. július 11. 11:48

Több tízezer venezuelai özönlött át Kolumbiába ételt vásárolni az átmenetileg kinyitott határon. A válság sújtotta országban üresek a boltok polcai.

2016. július 11. 11:48

Nicolas Maduro venezuelai elnök vasárnap 12 órára engedélyezte a venezuelai Tachira és a kolumbiai Cucuta közötti gyalogos híd megnyitását. Az elnök 2015 augusztusában zárta le a határokat a csempészek és a kolumbiai gerillák megállítása érdekében. A kolumbiai határőrség 35.000-re becsülte az átkelők számát, akik igyekeztek annyi étellel visszatérni Venezuelába, amennyit csak elbírtak. 

Venezuela súlyos gazdasági válságban van, többek között az olajárak zuhanása miatt. Az országban az ételen kívül még olyan alapvető árucikkekhez nem jutnak hozzá az emberek, mint a szappan és a gyógyszerek. Maduro elnököt 2013-ban választották meg Hugo Chavez halála után. Az államfő a USA által vezetett gazdasági háború áldozatának tekinti magát.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
f5vkaroly
2016. július 11. 20:31
jo igy latni elore hogy hova vezet az unortodoxia, a roman boltosok mar keszulnek rank! :)
august
2016. július 11. 19:10
Olvasva cikket, megszólal a kisördög az emberbe, hogy vajon mi lenne, ha ezek az éhinség ellen menekülők az amerikai-mexikói határon gyülekeznének illegális határátlépőként,vajon a kedves jogvédők milyen propagandába kezdenének?..
Adam5
2016. július 11. 12:09
Át kell hívni néhány kubai szakembert, akik megtanítják őket az önellátó gazdaság kialakítására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!