Mexikói elnök: Trump veszélyes Mexikóra

2016. szeptember 01. 08:30

Visszakozott a mexikói elnök: alig pár órával azután, hogy Donald Trumppal folytatott találkozójáról azt mondta, konstruktív és nyílt tárgyalás volt, egy tévéinterjúban már arról beszélt, hogy Trump elképzelései veszélyt jelentenek Mexikóra. Nem fogok karba tett kézzel állni – mondta Enrique Peña Nieto. A határ másik oldalán eközben Trump is visszakapcsolt kampányüzemmódra.

2016. szeptember 01. 08:30

Szerdán találkozott egymással Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Enrique Peña Nieto, Mexikó elnöke. A találkozó után a mexikói elnök arról beszélt, hogy nyílt és konstruktív tárgyalásokat folytattak, Trump pedig „csodálatos” elnöknek nevezte Nietót. Pár órával később azonban a határ mindkét oldalán változott a hangnem: Trump megerősítette, ahogy a mexikóiakkal fizettetné ki az új határfal költségeit; míg a mexikói elnök egy tévéinterjúban már arról beszélt, hogy Trump elképzelései fenyegetést jelentenek Mexikó számára – írja a Reuters.

Trump politikai elképzelései hatalmas fenyegetést jelenthetnek Mexikónak, és én nem fogom ezt karba tett kézzel kivárni. Erre a kockázatra, erre a fenyegetésre válaszolnunk kell. Azt mondtam neki, hogy ezen az úton nem építhetünk kölcsönösen előnyös kapcsolatot a két ország között” – nyilatkozta a hírügynökség szerint dühös Nieto.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
steven
2016. szeptember 01. 13:00
Szemét, ingyenélő újságírók és riporterek visszaélve az emberek tudatlanságával forgatják ki a tényeket majd drága pénzért eladják nekik ezt a szennyet. Hányan hallgatták meg az eredeti sajtótájékoztatót ahol Trump és a mexikói elnök válaszol a kérdésekre? A mexikói elnököt labilis köpönyegforgatónak tüntetik fel olyan "tényekre" alapozván, melyet az olvasónak nem áll módjában ellenőrizni.Újságírók, tényleg az emberiség. söpredéke...legalacsonyabb humán életforma. Gusztustalan lények. Mennyi félreértéstől és acsarkodástól szabadulnánk meg, ha végre levakarná ezt a ragályt magáról a Föld.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!