Putyin: Obama provokálni akar

2016. december 30. 14:37

Barack Obama távozó amerikai elnök kormányának lépései provokatívak, céljuk az orosz-amerikai kapcsolatok további aláásása, közölte pénteken Vlagyimir Putyin orosz államfő az orosz diplomaták amerikai kiutasításával kapcsolatban. Ő nem fogja viszonozni a lépést.

2016. december 30. 14:37

Az orosz államfő a hivatala által kiadott közleményében sajnálatát fejezte ki, hogy Obama ilyen módon fejezi be elnökségét. Oroszország fenntartja magának a jogot arra, hogy válaszlépéseket tegyen, de nem fog lesüllyedni a felelőtlen diplomácia szintjére.

Az orosz-amerikai kapcsolatok helyreállítására tett további lépéseket pedig Donald Trump leendő kormányának politikájától teszik majd függővé, tette hozzá Vlagyimir Putyin.

Washington csütörtökön szankciókat vezetett be orosz személyekkel és intézményekkel szemben az állítólagos orosz hackertámadások miatt, 35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból. (MTI)

Összesen 276 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. január 01. 18:31
A Mandisok kajálják ezt a kágébés g@cit,ez borzasztó!!
cosmos
2016. december 31. 21:03
Nem engedték leszállni a Putyin által küldött gépet New Yorkban, átirányították Dallasba. Ez már nár nagyon pitiáner.
3M..
2016. december 31. 10:42
Obama és szövetségesei ledöbbentek… A CNN amerikai hírcsatorna rovatvezetője Jill Dougherty szerint Obamaki teljes politikai és morális megalázásának lehetett tanúja a világ tegnap. A tettes Vlagyimir Putyin orosz államfő. Általános döbbenetet okozott Amerikában és szövetségesei körében, hogy az orosz elnök egy mesteri húzással élve nem válaszolt ellenszankciókkal Obamaki provokációjára. “Erre aztán végképp nem számított senki! Ez egy hihetetlenül megálázó lépés volt. Jelentése: EGYSZERŰEN SENKI VAGY!-akivel Oroszországnak nem érdemes foglalkozni!”-írta a CNN rovatvezetője a tegnapi Putyin válaszlépés hatásáról. “Zseniális húzás volt ez Vlagyimir Putyin részéről.Mindig tudtam, hogy okos politikus Igazi államférfi! Nagyságrendekkel múlja fölül képességekben és mentalitásban Obamát?”-írta tegnap Trump Twitter bejegyzésében. Demokrata berkekben általános fogcsikorgatás dúl. Már a legvadabb forgatókönyveken agyaltak a várható orosz válaszlépések miatt, erre tessék…! Rajtuk röhög a világ. Szövetségeseik is csak hüledeznek és hallgatnak. Senkinek nincs épkézláb ötlete, megnyilvánulása a szégyen tompítására. A State Departement nem tud se köpni-se nyelni az orosz elnök főnöküket földig alázó bejelentésére.Még csak odáig sem jutottak el, hogy valamilyen szinten kommentálják a történéseket. Viszont Ben Cardin marylandi szenátor bejelentette, hogy a washingtoni szenátus TOVÁBBI SZANKCIÓKAT fontolgat Oroszország ellen, a világ “demokratikus berendezkedését Amerikában, Európában, és Szíriában ért rettenetes mérvű orosz támadás miatt! Szebb Jövőt!
ciprióta
2016. december 31. 09:15
bármely az Usa-ból kiutasitott orosz diplomata számára a persona non grata minősités élete teljes kudarcát jelenti ugy egzisztenciálisan ,mint polgárként. A teljes emberi, családi és anyagi lenullázás. Egy amerikai , Moszkvából kiutasitott diplomata, pedig hasonló esetben nem veszit semmit, csak nyer minden szempontból. Örömmel vonul haza erról a szemétdombról...LOL
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!