Lemondta washingtoni útját a mexikói elnök

2017. január 27. 08:59

Enrique Peña Nieto a mexikói határra tervezett amerikai fallal kapcsolatos viták miatt mondta le találkozóját Trumppal.

2017. január 27. 08:59

Lemondta Washingtonba tervezett jövő heti útját a mexikói elnök. Enrique Peña Nieto a Twitteren közölte, hogy erről már a Fehér Házat is értesítették. Az államfő korábban egyértelművé tette, hogy Mexikó nem fogja kifizetni Trump határfalát.

A két ország közti kapcsolatokon tovább ronthat, hogy a Fehér Ház bejelentette, hogy a fal építésének költségeit úgy teremtenék elő, hogy 20 százalékos adót vetnek ki minden, Mexikóból érkező importárura.

Később azonban a Fehér Ház szóvivője jelezte: ez csak egy példa volt arra, hogyan fizettetnék ki Mexikóval a fal költségeit, de vannak más lehetőségek is.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2017. január 27. 13:22
mondjuk en pl. eleg erdekesen neznek ha a szomszedom bejelentene, hogy epit valamit, majd kozolne, hogy velem akarja megfizettetni....micsoda egy erkolcsi megalapozottsagu gondolkodas ez, fene erti
Marcellus
2017. január 27. 11:45
Mexikó szuverenitása természetesen nem a fal megéptése miatt sérül. Maga a mexikói elnök sem vitatja a fal megépítésénak a jogszerűségét. Már csak azért sem tehetné, mert Mexikó is kerítést épített a guatemalai határra, ami napig áll. A szuverenitás azért sérül, mert Trump egy egyoldalú döntés terheit egy másik országgal fizettetné meg.
Mich
2017. január 27. 10:46
Mexikó egy jó (de kellemetlen) példa arról, hogy Amerika Trump alatt is le tud nyomni kisebb (bár nem is olyan kicsi) országokat...
Huntington
2017. január 27. 10:41
"Tájékoztattuk a Fehér Házat, hogy nem veszek részt a jövő keddre tervezett munkamegbeszélésen” – írta a Twitter közösségi portálon Enrique Pena Nieto. Az amerikai elnök előzőleg azt üzente neki – ugyancsak a Twitteren -, hogy amennyiben Mexikó nem hajlandó kifizetni a két ország határán építendő falat – amely Donald Trump egyik legfontosabb ígérete volt a választási kampányban -, akkor ne is utazzon január végén az Egyesült Államokba."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!