Falusi bankautomatákért könyörög a román kormányfő

2017. május 22. 12:28

Ne csak templom és kocsma legyen a román falvakban, kérte a pénzügyi vezetőktől Sorin Grindeanu.

2017. május 22. 12:28

Románia vidéki települései kevésbé vonzók pénzügyi szempontból a bankok számára, nyilatkozta hétfőn az Agerpres román hírügynökség tudósítása szerint Sorin Grindeanu román miniszterelnök, hozzátéve: eljött az ideje, hogy minden faluban vagy községben legyen legalább egy bankautomata.

„Románia kevésbé vonzó pénzügyi szempontból az önök számára, és ezt megértem, de lehet, hogy eljött az ideje, hogy a templom, a polgármesteri hivatal, az iskola és a szocializációs hely - hogy így mondjam - mellett legyen miden faluban vagy községben legalább egy bankautomata. Nem kérem, hogy úttörő vagy önkéntes munkát végezzenek, csak azt kérem, hogy gondoljanak a vidék óriási gazdasági potenciáljára, hiszen itt él a román lakosság fele, és azt hiszem, hogy ez korlátlan lehetőségeket kínál” – mondta Grindeanu a Pénzügyi Piac Fórumán.

A román kormányfő szerint érdemes figyelembe venni, hogy a pénzügyi tranzakciók jelentős része interneten történik, a nyugati országokban tapasztalt tendenciát Románia is követi, hiszen kevesebb bürokráciával, az átutalások idejének csökkenésével, olcsóbb szolgáltatásokkal jár, ugyanakkor korlátozható ezáltal a szürke gazdaság, és nőhet a külföldi befektetők érdeklődése.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tommybravo
2017. május 22. 13:11
Ez legalább olyan átgondolatlan ötlet, mintha készpénzmentes fizetést akarna bevezetni falun. Pedig az jóval olcsóbb lenne, és jobban fehérítené a gazdaságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!