A csigák emlékezete már törölhető

2017. június 28. 13:51

Egy csigákon végzett kísérletben sikerült törölni bizonyos emlékeket a memóriájukból.

2017. június 28. 13:51

Áttörést hozhat a terápiás módszerek és gyógyszergyártás területén a Columbia Egyetem Orvostudományi Központ (CUMC) és a McGill Egyetem közös kutatása. Ez ugyanis bizonyítja, hogy egyes tengeri csigáknál szelektíven törölhetőek egyes típusú emlékek – olvasható a National Geographic oldalán. Bizonyos traumák vagy meghatározó érzelmi események esetén az agyban különböző típusú emlékek raktározódnak el, melyek később szorongást válthatnak ki az emberekben.

A tanulmány fő szerzője, Samuel Schacher elmondta: a kutatás fő célja pontosan olyan stratégiák kidolgozása, amik segíthetnek a problémás, trauma során elraktározódó, nem asszociatív információkat kiküszöbölni. 
 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2017. június 28. 18:52
Ha törölhető akkor talán fel is tölthető. Időskorunkra talán csak szép emlékeink lesznek az életünkről. Rapidshare és másik életünk volt. Vagy van???
dream killer
2017. június 28. 14:38
Ezek alapján a fideszre szavazók, csigák. A nyálka már régen megvan.
polnemkor
2017. június 28. 14:35
De honnan tudják hogy egy csiga éppen szorong-e? :)
EJános
2017. június 28. 14:28
Nekem ez - ugyan nagyon specifikusan - már megy. Ki akartam törölni az emlékezetemből Lendvai Ildikó üvegrepesztő hangját, ezért megnéztem Kiszel Tündét smink nélkül. Ildikó ezek után már sehol sem volt. Már csak Tündével kellene kezdeni valamit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!