Szinte az összes plébániáját bezárja egy német püspökség

2017. június 20. 16:10

Stephan Ackermann, a németországi Trier katolikus püspöke bejelentette, hogy egyházmegyéje bezárja összes plébániájának 96%-át.

2017. június 20. 16:10

A trieri egyházmegye, ami a legrégebbi egyházkerület Németországban, felszámolja 903 plébániáját, 35-re csökkentve azok számát – jelentette a Gloria Tv. Az intézkedést Stephan Ackermann püspök jelentette be egy egyházmegyei tájékoztató gyűlésen Trierben. Bejelentése során a püspök „válságról” beszélt.

Nem csak a trieri egyházkerület, hanem az egész német egyház válságát mutatja az a Reinhard Marx bíboros által feltárt tény is, hogy a 2016-os évben az 1,7 milliós katolikus lakosságú müncheni érsekség szemináriumába mindössze egyetlen papnövendék jelentkezett.

Marx bíboros erről panaszkodva különösen sürgette a Ferenc pápa egyik legújabb interjújában felvetett megoldás bevezetését az egyes egyházmegyékre jellemző paphiány ellensúlyozására: a viri probati, a kipróbált házas férfiak papi funkcióba emelését – számolt be a Katolikus Válasz.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KötőDániell
2017. június 20. 22:42
Az embereknek szuksege van szellemi taplalekra, ezoteriara. Ha nem lesz keresztenyseg akkor elfoglalja a helyet az iszlam. Ures hely nem marad...
Gregorius
2017. június 20. 21:47
Anyámhoz a halála előtti hónapokban egy hivatásához méltóan viselkedő, magyarul jól beszélő indiai származású pap járt ki, aki később a Gyászmisét is tartotta nagyon emberségesen. Egy pillanatig sem jutott eszembe az, hogy sötétebb a bőre, mint az enyém.
krotak
2017. június 20. 21:13
Hibát követ el, aki hozzászólásomból valami következtetést akar levonni. Kisvárosom búcsújáró hely, a Kádár-rendszerben is az volt. Tele volt a templom. Most a plébános úr vasárnap délelőtt kitárja a műemlék templomunk kapuját, egy ideig tanácstalanul nézelődik, aztán bezárja.
edvind johnsson2.0
2017. június 20. 20:20
Idáig jutott a katolikus egyház a vezetőik hülyesége miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!