Pentagon: Az USA megvédi magát Észak-Korea rakétáival szemben

2017. július 05. 20:50

Észak-Korea az USA nemzeti ünnepén július 4-én tesztelte új interkontinentális rakétáját, ami szakértők szerint már képes elérni Alaszka partjait. A Pentagon sikeresen tesztelte rakétaelfogó rendszerét.

2017. július 05. 20:50

Az amerikai védelmi minisztérium szerint az Egyesült Államok képes megvédeni magát az észak-koreai rakétafenyegetéstől. Jeff Davis, a Pentagon szóvivője sajtóértekezleten szögezte le, hogy az amerikai haderő képes megvédeni az Egyesült Államokat attól a „születőben lévő” fenyegetéstől, amelyet a július 4-én tesztelt észak-koreai interkontinentális ballisztikus rakéta jelent. 

A szóvivő utalt arra a múlt hónapban végrehajtott sikeres kísérletre, amelyet egy amerikai katonai támaszponton hajtottak végre és amelynek során rakétaelfogó rendszerrel elhárítottak egy szimulált észak-koreai interkontinentális ballisztikusrakéta-támadást. 

A sajtóértekezleten Davis elítélte és a térség destabilizálására irányuló kísérletnek minősítette a rakétatesztet, s elmondta, hogy Észak-Korea olyan interkontinentális ballisztikus rakétát lőtt ki, „amilyent még nem láttunk”. 

A július 4-én felbocsátott interkontinentális ballisztikus rakétáról (ICBM) szakemberek megállapították: képes elérni Alaszka partjait. Ahogyan Joby Warrick fogalmazott a The Washington Postban: ez „igazi ICBM” volt. A szakértő azért hozzátette: Phenjan ugyan előrébb tart a fegyverkezési programjában, mint ahogyan azt feltételezték, de még messze van attól, hogy nagy hatótávolságú rakétához alkalmas nukleáris robbanófejet fejlesszen ki. A The Washington Post szerint Barack Obama volt elnök még tavaly magánbeszélgetésben figyelmeztette Donald Trumpot, hogy valószínűleg Észak-Korea lesz az a legsürgetőbb probléma, amellyel elnökként szembe kell néznie.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2017. július 05. 23:04
Békén kellene őket hagyni a picsába, és nem lenne semmi probléma. Oldják meg a dolgaikat a ferde szeműek egymás között!
KannibálTatárÚr
2017. július 05. 22:48
Én nem a koreai rakétáktól félek, hanem azoktól, akik meg akarnak védeni ellenük.
kozmosz
2017. július 05. 22:21
Egyelőre csak a karibukat veszélyeztetik.
Akitlosz
2017. július 05. 22:20
Minek rakétázná Észak-Korea Alaszkát? Hacsak nem önvédelemből amerikai agresszió esetén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!