Kifordult világ: Antifa-tüntetők támadtak Trump-szimpatizánsokra

2017. augusztus 28. 12:24

Békés antimarxista tüntetést tartottak a kaliforniai Berkeley-ben, mindaddig, amíg a tüntetésre bevonuló Antifa-tüntetők meg nem támadták Trump elnök több szimpatizánsát.

2017. augusztus 28. 12:24

Gyűlöletellenes, antimarxista tüntetést tartottak vasárnap a kaliforniai Berkeley-ben. Több ezren demonstráltak békésen a városban míg fekete ruhás, maszkos antifa-tüntetők meg nem támadták a békés tömeget, köztük Trump elnök több támogatóját, és ismert jobboldali személyiségeket megsebesítve – írja a Washington Post.

Hiába az erőszak, a helyi rendőrfőnök elmondta, felszólította a rendőröket, ne konfrontálódjanak nyíltan az anarchistákkal – azt mondta így meggátolható volt a komolyabb erőszak. Ennek ellenére is hatan megsérültek, ketten kórházba kerültek, de egy rendőr is megsebesült, miután festékkel dobálták meg mikor egy tüntetőt tartóztatott le. A rendőrfőnök azt is elmondta, inkább kirendelte a rendőröket a parkból és engedte az anarchistákat odavonulni. Végül 13 tüntetőt tartóztattak le.

A tüntetést Amber Cummings, Donald Trump egy transszexuális támogatója szervezte. És bár a demonstrációt később a lehetséges erőszak miatt lefújta, elmondta, mindenképpen meg fog jelenni. Megjelent továbbá Joey Gibson, a Patriot Prayer nevű jobboldali szervezet vezetője is – ő volt az akit az antifa-tüntetők üldöztek, majd paprikasprével fújtak le.

Nem ez volt az egyetlen erőszakos cselekmény: kapucnis, fekete ruhás tüntetők legalább négy emberre támadtak rá és verték meg őket.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. augusztus 28. 15:08
nazibélnazi
Petykabá
2017. augusztus 28. 13:22
be kell perelni a várost, milliókra, abból értenek...!
gabor7th
2017. augusztus 28. 13:11
Úgy tűnik Soros kifizette őket, mert nemrég még azért tiltakoztak, hogy nem fizetett időben. http://www.commonsenseevaluation.com/2017/04/27/antifa-thugs-are-now-protesting/#sthash.GUSrmGTe.dpbs
Szívemből magyar
2017. augusztus 28. 13:06
Liberálnácik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!