Star Wars-filmek a láthatáron

2017. augusztus 29. 14:45

Új részek és régi karakterek. Ezt ígéri nekünk a Star Wars-univerzum.

2017. augusztus 29. 14:45
Urbán Krisztián Vajk

Újabb előzményfilmek a láthatáron a kedvenc messzi-messzi galaxisunkban. Boba Fett és Yoda is megkaphatja a saját spinoffját, de a rajongói oldalakon a bűnözővezér Jabbáról is beszélnek a rajongók – ha rajtuk múlna ő is megkapná, ami jár: a saját előzménysztorit.

Vajon milyen lehetett Jabba fiatalon? Milyen út vezette el a Peremvidék csempésztevékenységének uralmához az óriási kövér csigához hasonlító gengsztert? – ilyen és ehhez hasonló kérdésekről szólhatna a film.

Jabba, úgy néz ki, a rajongók álma marad. Ugyanis a legvalószínűbb, hogy egy Obi-Wan előzmény lesz a következő, ami megkaphatja a zöld jelzést, bár erről a sztoriról se született döntés még. Az viszont biztos, hogy a rajtzászló mellett már ott várakozik az Utolsó Jedi és a Han Solo-előzmény is, amik decemberben és jövő májusban fognak a mozik vásznára kerülni. Egészen úgy fest, hogy egy Obi-Wan film már el se férne, ezen az amúgy is túltelített piacon.

A háromarcú Obi-Wan Kenobi 

Sir Alec Guinness, aki az időben elsőnek megjelenő részben, az „Egy új reményben” játszotta Obi-Want, az egyetlen színész, aki Oscar jelölést kapott a Star Wars-ban alakított szerepéért.

Az előzménytrilógiában a fiatal Obi-Want Ewan McGregor testesítette meg. Annyi azért még álljon itt, hogy a Sithek bosszúja 12 éve jelent meg. Mehetünk tovább. Szóval a kérdés az, hogy tényleg hajlandóak lennének visszahozni McGregort még egy filmre, vagy inkább James Bond-osra veszik a figurát és egy harmadik színész játszaná el Obi-Want a 3. és 4. rész között eltelt időben? Nem, ez nem költői kérdés, ezt majd Hollywood eldönti.

Az erő legyen veled

Vegyük végig még egyszer, amit tudunk az előzménysztori ügyben: Han Solo igen, Jabba nem, Obi-Wan kérdéses, Yoda és Boba Fett sorban állnak, de utánuk vajon ki jön? Lando Calrissian? Vagy az „egy rohamosztagos”?

De lehet, hogy fel kell tennünk egy fontos kérdést magunknak.

Nem telítődtünk-e már el valahol ezzel az egésszel? Néha olyan érzésem van, mintha Hollywood újra és újra előszedné és megerőszakolná az egyik legjobb történetét, sőt eposzát, csak hogy még egyszer lehúzhassa rajtunk, miközben adni már, valljuk be, igazából nem tudnak szinte semmit (legfeljebb egy Ébredő erőnek álcázott Új reményt).

Valóban méltó sors ez egy eposznak? 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2017. augusztus 30. 12:55
Egy Dart Maul film ütne.
útonjáró
2017. augusztus 30. 11:04
a Jabba-film lehetne egy burkolt egészség-megelőző oktatófilm, ami arról szólna, hogy a fiatalon még fitt, sportos Jabba hogyan kezdett el hízni a gyors kaják, és a mozgásszegény életmód miatt, aztán láttuk, mi lett a vége...
Akitlosz
2017. augusztus 29. 20:15
Ez csak egy reklámcikk megint.
Strassnoff Ignác
2017. augusztus 29. 18:45
A legelső, utolsó, középső, faszom tudja, szóval az elsőként megjelent 3 rész a 70-es évek végén, 80-as években nekem teljesen kerek egész volt. Marha jó mese, korszakalkotó filmes teljesítmény. A többi már nem hagyott maradandó nyomot. Számítógépes sztori. Meg ugyanaz, mint a Shrek akárhány része. Egy üzletileg sikeres produkcióról akarnak még 20 bőrt lehúzni, egészen a beszarásig erőlködve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!