Golyóálló üvegfalat építenek az Eiffel-torony köré

2017. szeptember 18. 19:00

Az Eiffel-torony biztonságának megőrzése érdekében golyóálló üvegfalat építenek a francia látványosság köré. A munkálatok hétfőn kezdődtek meg.

2017. szeptember 18. 19:00

Megkezdődött hétfőn az Eiffel-torony biztonságának megerősítését szolgáló golyóálló üvegfal építése a leglátogatottabb francia turistalátványosság körül. A jövő májusra elkészülő fal mintegy 30 millió eurós költsége része annak a 300 millió eurós (92,2 milliárd forintos) csomagnak, amelyet 15 év alatt kíván elkölteni a városháza az Eiffel-torony renoválására és modernizálására. 

A turistalátványosság körül már most is állandó a biztosítás, és a tavalyi labdarúgó Európa-bajnokság óta fémkordonok veszik körül. Az Eiffel-torony látogatóit a nem túl esztétikus fémrácsokból álló kordonok előtt a biztonsági emberek megmotozzák, a csomagjaikat pedig átvizsgálják. A kordonokat váltja majd fel a három és fél méter magas golyóálló üvegfal, amelynek célja, hogy megakadályozza a gépkocsik behajtását és a gyanús személyek bejutását a körülvett területre. 

Az Eiffel-torony körül ugyanakkor a gépkocsiforgalom nem változik, és a körbezárt területre ingyenes lesz a belépés, csak a toronyba kell belépőjegyet váltani. Jean-Francois Martins, Párizs turizmusért és sportért felelős alpolgármestere szerint a munkálatok nem fogják zavarni a látogatók bejutását a toronyba, és a parkot továbbra is ingyen lehet látogatni a motozást és csomagátvizsgálást követően. 

Az építmény újrafestése az üvegfal átadását követően 2018-ban kezdődik, és várhatóan két évig tart, amit a liftek felújítása követ 2022-ig, majd 2026-ban és 2027-ben ismét festési munkálatok következnek. A teljes felújítás program 2032-ig tart, de a legtöbb dolog elkészül 2024-ig, a párizsi nyári olimpiai játékok idejére. 

A 324 méter magas torony az 1889-es világkiállításra készült. Évente hozzávetőleg hétmillióan keresik fel, és ezzel a világ leglátogatottabb fizetős műemléke.

(MTI)

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Venn
2017. szeptember 19. 11:08
A NEMKERÍTÉS az golyóálló üvegből készül! Na..... értitek, fasisztákok.....:D
brekker
2017. szeptember 19. 01:17
Van olyan pszihológizálós tanmese, hogy akinek kemény a páncélja kívül, az nem tud mihez kezdeni magával, ha az összetörik, míg akinek van gerince belül, azt nem érdekli, ha kívülről megsértik. Merkel, mint protestáns ezt követi. Na jó ez csak vicc volt.
Megtalálta
2017. szeptember 18. 23:43
Jaj, annyira dominálnak az európai értékek. Meg kell szakadni a röhögéstől.
Morgen
2017. szeptember 18. 23:34
Azért csak gondoljunk bele: Normális dolog az, hogy lassan már a fehér embert is körbe kell keríteni, miközben nincs terrorveszély, nem migránsok, menekültek áradnak be Európába és aki behívta őket, újra Németország kancellárja lesz? Nálunk Gulyás Marcika csak úgy betör egy szerkesztőségbe és Magyarországot elítélik azért, mert nem akarunk számolatlanul , azonosíthatatlan egyéneket beengedni a határon, miközben az ellenzék alig várja, hogy újból beengedhesse az IMF-et, hogy eltarthassa az általuk behívott migránsokat és aranykort ígérnek a magyar embernek? ormális ember az, aki nem látja át, mit is akarnak ezek az eszeveszett, Soros-bérencek? A Franciák meg csak kerítsék körbe saját magukat is, de ne féljenek, mert Macron-gigerli a pejslijét is kiteszi értük (meg a baksisért). !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!