Hatalmas tűzvész pusztít Spanyolországban és Portugáliában

2017. október 16. 12:21

Portugáliában és Spanyolországban is fékezhetetlen tűzvészekkel harcolnak. Előbbiben legkevesebb öt, utóbbiban pedig két halálos áldozatról tudunk eddig – közölte az Euronews.

2017. október 16. 12:21

Továbbra sem javul a helyzet az Ibériai-félszigeten, ahol több száz helyen erdőtüzekkel harcolnak. Portugáliában eddig legkevesebb öt, Spanyolországban két halálos áldozatról tudunk. Előbbiben a legfrissebb adatok szerint 443 különálló tüzet kell eloltaniuk a tűzoltóknak, míg utóbbiban 350 tűzoltócsapatot és minimum 200 katonát vezényeltek ki az oltásra és a lakosság menekítésére – közölte az Euronews.

Portugáliában többnyire az ország középső és északi részén pusztított a tűz. Itt ötszáznál is több tűzoltó küzdött a lángokkal, amit valószínűleg az ilyenkor szokatlannak számító meleg és az Ofélia-hurrikán keltette szél tart életben. A legutóbbi adat szerint 443 különálló tüzet kell eloltaniuk a tűzoltóknak többek közt Coimbrában, Santarémben és Viseuban.

Spanyolországban a tűzvész leginkább Galíciát érinti. Jelenleg három hotelben és egy stadionban nyújtanak átmeneti menedéket a tűztől menekülni kényszerülőknek. Galícia elnöke szándékos gyújtogatást feltételez – állítja az oldal. 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phötön
2017. október 17. 02:06
Én meg bánom, hogy belenéztem. De nem csalódtam, a tipikus, ostoba mannalinket láttam.
annamanna
2017. október 16. 14:28
Nem a meleg számít, hanem a szárazság. A mediterrán éghajlaton az ősz esős; de sem Kaliforniában, sem az Ibér-félszigeten nem esik. Trópusi meleg is lehetne, ha esne az eső, akkor se lenne tűzvész.
Knerten
2017. október 16. 13:32
Majd még a végén kitalálják, hogy katalán terroristák gyújtogattak...
Morgen
2017. október 16. 13:31
Az új hurrikán meg Európa kapuján kopogtat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!