Politikai nézetei miatt rúghatott ki egy Trump-szimpatizáns vezetőt a Facebook

2018. november 12. 10:16

A Facebook nyomást gyakorolhatott egy vezetőjére, hogy ne Trumpot támogassa.

2018. november 12. 10:16

Mark Zuckerberg és a Facebook vezetése nyomást gyakorolhatott az Oculus-alapító Palmer Luckeyra, hogy nyilvánosan támogassa a 2016-os amerikai elnökválasztáson Gary Johnsont, miután nyilvánosságra került, hogy Luckey pénzt adott egy Hillary Clinton-ellenes szervezetnek – írja a Wall Street Journal. 

A lap forrásai szerint nem sokkal később, Luckey felmondott, de nem magától ment el, hanem kirúgták.

A WSJ forrásai azt állítják, a kirúgásának elsősorban nem politikai okai voltak, fontosabb volt, hogy átláthatatlanul dolgozott és egyre kevésbé vett részt az Oculus mindennapi munkájában. A Facebook is tagadta a politikai motivációt.

Maga Luckey nem kommentálta nyilvánosan az ügyet, de a lap úgy tudja, ügyvédet fogadott, amiért szerinte a Facebook egy másik politikus melletti kiállásra kényszerítette, majd politikai nézetei miatt kirúgta őt.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. november 12. 19:24
"A lap forrásai szerint nem sokkal később, Luckey felmondott, de nem magától ment el, hanem kirúgták." ??? Aki nem magától megy el, hanem elbocsájtják ő nem mond fel, hanem neki mondanak fel. Talán zsarolták vagy mi? "a lap úgy tudja, ügyvédet fogadott, amiért szerinte a Facebook egy másik politikus melletti kiállásra kényszerítette, majd politikai nézetei miatt kirúgta őt." :-) Hát ez egy újságban lehet, hogy jól hangzik, de a bíróságon már kevésbé. Ilyesmivel Európában nem lehet pert nyerni. Amerikában persze akármi is lehet.
zakar zoltán béla
2018. november 12. 10:54
Sárosdi Lilla segít...
2785
2018. november 12. 10:54
Na! Ma nekem, holnap neked! Az az holnap is nekem, meg aztán holnapután is, és így tovább......
Aerion
2018. november 12. 10:50
… Politikai nézetei miatt rúghatott ki egy Trump-szimpatizáns vezetőt a Facebook … Ez a haladó demokrácia. Nekem mindent, neked kuss. A regresszív demokráciákban ez úgy hangzott, nekem mindent, te meg meghalsz. Hát van aki tagadja, hogy van fejlődés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!