Egy húsz éves férfi a németországi tömeges adatlopás feltételezett elkövetője

2019. január 08. 12:53

A gyanúsított húsz éves, német állampolgár, szüleivel él.

2019. január 08. 12:53

Nem voltak társai a csaknem ezer német közszereplőt érintő adatlopásnak, a feltételezett elkövető a nyomozás első megállapításai alapján önállóan, közreműködők nélkül tevékenykedett – ismertették kedden Wiesbadenben a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) és az informatikai bűncselekmények feltárásával foglalkozó ügyészség (ZIT) tájékoztatóján.

A gyanúsított 20 éves, német állampolgár, a szüleivel él Hessen tartományban, tanulói jogviszonyban áll, büntetlen előéletű. Aktív és volt politikusok, újságírók, művészek személyes adatait szerezte meg és hozta nyilvánosságra illetéktelenül. 

Informatikai szakképzettsége nincs, de volt „elég ideje és érdeklődése" az adatok eltulajdonításához szükséges ismeretek megszerzéséhez. Tettét azzal indokolta, hogy „dühítették" az érintett közszereplők egyes megnyilvánulásai – mondta Georg Ungefuk, a ZIT vezetője.

A fiatalembert még vasárnap vették őrizetbe, informatikai eszközeit lefoglalták. Beismerő vallomást tett. Kihallgatása után szabadlábra helyezték, mert nem fenyeget az elmenekülés vagy a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fokhagymakocka
2019. január 08. 13:22
Az orosz hackerek ugye. De sebaj majd parádés nyomozás után bizonyítják, hogy egyszer a suliból hazafelé elment egy afd rendezvény mellett szóval egyértelmű a szélsőjobb tombolása a német utcákon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!