Fox News: A magyar családtámogatás Amerikának is példa

2019. február 18. 07:28

A Fox News műsorvezetője kitűnő elgondolásoknak nevezte a családvédelmi program elemeit, melyeket követni kellene.

2019. február 18. 07:28

Fontos dolgokat tanulhat az Egyesült Államok Magyarországtól – mondta a Fox News műsorvezetője, miután interjút készített Szijjártó Péter külügyminiszterrel a magyar családtámogatási programról.

A Fox News sztárműsorvezetője, Tucker Carlson hívta meg Szijjártó Pétert esti műsorába, a magyar külügyminiszternek így lehetősége volt a legnézettebb amerikai hírtelevízióban ismertetni a kormány családvédelmi terveit. 

Tucker Carlson az interjú végén megjegyezte, hogy ritkán gondolja úgy, hogy fontos dolgokat tanulhatnak egy másik országtól, azonban ebben az esetben ez az igazság. Kitért arra is, hogy sokan őrült ötletnek tartják a magyar terveket, szerinte azonban ezek igazán kitűnő elgondolások, melyeket követni kellene.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2019. február 19. 00:02
Azért meg kéne várni, nálunk működik-e?.
tolan
2019. február 18. 20:31
Carlson megmutatta hogyan viselkedik egy normális műsorvezető. Nem böfögött bele Szíjjártó mondandójába három mondatonként. A lófejű Bombera Krisztina tanulhatna tőle! Bár ő az USA-ban csak árokszéli tv-műsorokat nézett...
Akitlosz
2019. február 18. 19:11
Az amerikai nemzet már így is szedett-vedett úgyhogy akkor is igen más hatása lenne ennek a programnak Amerikában, mint Magyarországon, ha betű szerint lemásolnák és egy az egyben ugyanazt csinálnák. Túl különböző a két ország ahhoz, hogy ugyanazok a receptek egyformán múűködjenek.
annamanna
2019. február 18. 13:10
Szerintem a bedőlt devizahitelek nagy része mögött is nők állnak, akik minden áron fel akarták azt venni/vetetni a pasijaikkal, mert képtelenek voltak ellenállni a csábításnak; a férfiak pedig úgy engedtek, mint Ádám Évának és Sámson Delilának. Most tízmillió forintos hitel lett belengetve a nők elé..... ezt már nem is tudom, hogy kommentáljam. 1. először komolyan meg kellene tanítani a gyereknevelés elvárt szintjének paramétereit, mert sok fiatal már eleve nem tudja, mit kezdjen egy gyerekkel, nincs tapasztalata, nincs rutinja és azért nem vág bele a gyerek "projektbe" mert "még nincs készen rá". A tanulmányokat természetesen papírral lehetne igazolni (szakirányú érettségi a célszerű, mármint magyarul. legyen érettségi tárgy a családi életre nevelés). Ezek tehát szakismeretek, a gyerekneveléshez speciális tudás szükséges, amit tényleg el lehet ismerni szakmaként, és mivel tudást is igényel és sok erőfeszítést is kíván, ezért valóban lehet érte fizetést is adni. 2. De csak akkor, ha a teljesítményt ugyanúgy, mint más szakmák esetében, folyamatosan ellenőrzik. Anélkül ugyanis bárki bármilyen módon visszaélhet a pénzzel, a közpénzzel való visszaélésnek pedig legalább ezt az új csapját nem érdemes megnyitni. Tehát érdemes lenne rá közpénzt szánni, de csak abban az esetben, ha cserébe "profi" munkát végeznének a szülők, és "minőségi" gyerekanyagot állítanának elő, nem pedig mihaszna, neveletlen, drogos anarchista bűnöző csürhét. Abból van épp elég, nem kell még több. 3. max. 38 éves korig, biológiai okból kb eddig elég biztonságos a gyermekvállalás, innentől kezdve rizikós. És a nőnek sem jó, ha végképp otthon savanyodik meg. Jó volna, ha lenne annyi jövőképe egy fiatalnak, hogy előre tudja tervezni - érettségi után cirka 20 éve van a támogatott gyerekvállalásra. Ezekkel a kitételekkel együtt a főállású anyaság óriási segítséget, támaszt, biztonságot jelentene a nőknek, és az abortuszok arányát töredékére szorítaná vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!