Felrobbant egy tesztelés alatt álló rakétamotor Oroszországban

2019. augusztus 08. 12:53

A robbanásban legkevesebb két ember veszítette életét – közölte az orosz védelmi minisztérium.

2019. augusztus 08. 12:53

Hatalmas robbanás rázta meg az orosz haditengerészet gyakorló- és lőterét, amikor egy folyadékmeghajtású rakétamotort a tesztek közben felrobbant – írja a rt.com.

A detonációban legkevesebb két ember életét vesztette, hat másik pedig megsérült – közölte az orosz védelmi minisztérium. 

Igor Orlov, Arhangelszk megye kormányzója közölte, hogy a helyszínre légi mentőket küldtek, és a régió kórházai felkészültek a sérültek fogadására. Hírügynökségi jelentések szerint az incidens Szeverodvinszktől 30 kilométerre történt. 

A 185 ezres város polgármesteri hivatala azt közölte, hogy a településen a háttérsugárzás szintjének rövid idejű növekedését észlelték, de később visszaállt a normális szintre. Valenytin Magomendov, a helyi polgári védelem parancsnoka szerint a sugárzás jelenleg nem haladja meg az óránkénti 0,11 mikrosievertet, a maximálisan megengedett 0,6 mikrosivertes szint mellett.

Hétfőn egy hadianyagraktár robbant fel a szibériai Krasznojarszki terület acsinszki járásában. A feltehetően emberi mulasztás miatt bekövetkezett balesetben egy ember életét vesztette, nyolc pedig megsérült. A raktár 20 kilométeres körzetéből több mint 16 ezer embert telepítettek ki.

(képünk illusztráció)

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2019. augusztus 08. 21:23
Zircon is believed to be a maneuvering, winged hypersonic cruise missile with a lift-generating center body. A booster stage with solid-fuel engines accelerates it to supersonic speeds, after which a scramjet motor with liquid-fuel (Deciling) in the second stage accelerates it to hypersonic speeds.[7][8] The missile represents a further development of the HELA (Hypersonic Experimental Flying Vehicle) developed by NPO Mashinostroyeniya[9] that was on display at the 1995 MAKS air show.
makám
2019. augusztus 08. 15:37
"A 185 ezres város polgármesteri hivatala azt közölte, hogy a településen a háttérsugárzás szintjének rövid idejű növekedését észlelték, de később visszaállt a normális szintre. " hmm hmm tehát nukleáris motorról van szó...
apika2
2019. augusztus 08. 13:40
...érdekesség a hírből: ...nincs sugárzás - miért lenne? atommeghajtású hajtóművet teszteltek volna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!