KKM: Holtan találták a Mallorcán eltűnt magyar testvérek egyikét

2019. október 29. 10:17

A holttestet a személyleírás és a megtalált hátizsákban lévő iratok alapján azonosították – közölte Menczer Tamás.

2019. október 29. 10:17

Holtan találták a Mallorcán eltűnt magyar testvérek egyikét – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden az MTI-vel. Menczer Tamás tudatta: a mallorcai csendőrség főnökének tájékoztatása szerint újabb holttestet találtak, és ez az eltűnt magyar férfi holtteste.

A holttestet a személyleírás és a megtalált hátizsákban lévő iratok alapján azonosították. Az államtitkár együttérzését fejezte ki a gyászoló családnak.

A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok. Információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. Noha a helyi hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az eltűntek személyazonosságát, a lap szerint egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiról és egy 30 éves nőről van szó.

Menczer Tamás korábban a Facebook-oldalán azt közölte: a testvérpár utáni keresést kiterjesztették, a tengeri áramlatok irányát is figyelembe véve.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2019. október 30. 07:03
Borzasztó..őszinte részvétem a hozzátartozóknak..
Vainamoinen
2019. október 29. 22:24
Oszinte reszvetem. Mas tema - az oceant nem ismero magyar turistak konnyen kerulhetnek bajba. A part kozeleben kialakulo tengeri aramlatokrol Mo-on kevesen tudnak, Mallorcan peldaul eletveszelyes aramlatok vannak amik a part kozeleben alakulnak ki besodorhatjak a furdozoket a tengerbe. https://www.youtube.com/watch?v=n9IFaBH2vdk
exfahrenheit
2019. október 29. 12:59
Mallorcán már szeptemberben is nagy viharok vannak. Egyszer a tengeren órákig tartott amíg kiköthettünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!