Ausztrál tűzvész: brit popsztár millió dolláros felajánlása

2020. január 08. 10:57

A Metallica is csatlakozott a pénzgyűjtő akcióhoz.

2020. január 08. 10:57

Ausztráliában adott koncertet kedd este Elton John: a brit popénekes Sydney-ben számai mellett nem hagyhatta szó nélkül az országot hetek óta pusztító természeti katasztrófát sem – vette észre az Euronews.

"Mindannyiunknak lenyűgözve kéne figyelni, amit a tűzoltók a munkájuk során véghezvisznek. Vannak, akik életüket vesztették, miközben megpróbálták megmenteni mások otthonait, és vannak, akik elvesztették otthonaikat és életüket. És nem utolsó sorban itt van az állatok helyzete. Élőhelyük elvesztése, ami őszintén mondhatom, már bibliai méretű, egyszerűen szívszorító. Ezért ma este felajánlok egymillió dollárt, hogy így támogassam az erdőtüzek megfékezésére létrehozott alapot" – számolt be a CNN-re hivatkozva beszédéről a páneurópai hírtelevízió magyar nyelvű kiadása. A tömeg álló ovációval fogadta a bejelentést.

Nem ő az első híresség, aki pénzzel támogatja a katasztrofális helyzet felszámolását: az ausztrál színész, Chris Hemsworth már egymillió dollárt ajánlott fel a maga és családja nevében, és mindenkit arra buzdított, hogy ha megteheti, akármilyen kis összeggel is, de támogassa a célt Az ausztrál énekesnő, Kylie Minogue és a szintén ausztrál születésű színésznő, Nicole Kidman fél-fél millió dollárt ajánlott fel a segélyalap javára – közölte szerdán az Euronews.

A lassan hónapok óta pusztító erdőtüzek már Magyarországnál nagyobb területen pusztítottak el mindent, sokak otthona a lángok martalékává vált, egész városok tűntek el a föld színéről. A tűzvészben életüket vesztett állatok számát most már egymilliárd körülire becsülik.

Később az MTI azt közölte, hogy a Metallica amerikai rockegyüttes egy Instagram-bejegyzésben jelentette be, 750 ezer dollárt (223 millió forintot) ajánlanak All Within My Hands nevű jótékony alapítványukkal együtt az új-dél-wales-i tűzoltószolgálatnak és a Viktória állambeli tűzoltóságnak.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hlaci83
2020. január 19. 00:23
A fenti viccben semmilyen alpári buzizás nincs. Még a meleg barátaim is nevettek rajta (bármily meglepő van ilyen). Az viszont mindent elmond elmond rólatok, hogy így kiforgattok mindent, persze a Nagy Blanka isten arrafelé és nem is alpári, mert az Orbánt szidja. Amúgy senki nem menekül innen, vágyálom ez is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!