Két évre elhalasztják a Mars-missziót a koronavírus miatt

2020. március 12. 15:44

Eredetileg 2020 júliusára tervezték a projektet.

2020. március 12. 15:44

Az Európai Űrügynökség (ESA) és orosz partnere, a Roscosmos csütörtökön bejelentette: a Marsra tervezett missziót elhalasztják, méghozzá technikai problémák, és a koronavírus miatt. Így újabb két évig, 2022-ig kell majd várni arra, hogy információkat szerezzünk a Vörös Bolygóról. Amellett, hogy az ejtőernyős teszt sem sikerült, a projekten dolgozó szakemberek sem tudják megfelelően ellátni munkájukat, ez volt a halasztás indoka.

„Száz százalékig meg akarunk bizonyosodni arról, hogy sikeres akciónk lesz, nem engedhetünk meg magunknak semmilyen hibát. A további tesztek biztosítani fogják a biztonságos utazást, és a legjobb tudományos eredményeket a Marson” – mondta az ESA igazgatója, Jan Wörner. A misszió célja egyébként annak a próbára tétele lett volna, hogy vajon létezik-e élet a bolygón.

(Forrás:Euractiv)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peter.jordanson
2020. március 12. 22:37
Remélhetőleg a James Webb űrteleszkópot azért fellövik jövőre, mert azért az gáz lenne ennyi idő után...
blackhorse
2020. március 12. 22:01
Alapvető kérdésekre nem tudják a választ és a Marsra akarják vinni a demokráciát ezek a 'szipolyok'.
Akitlosz
2020. március 12. 20:57
Aki ezt elhiszi sem valami lángelme. Az ilyen halasztások azért történnek mert nem tudják megcsinálni, ha akarják sem.
zakar zoltán béla
2020. március 12. 20:23
Mars, VISSZA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!