Elhunyt Ronald „Khalis” Bell, a Kool & the Gang egyik alapítója

2020. szeptember 10. 09:11

A halálának okát nem közölték.

2020. szeptember 10. 09:11
null

A világhírű amerikai zenekar, a Kool & the Gang énekese, szerzője, Ronald „Khalis” Bell szerdán 68 évesen halt meg Virgin-szigeteki otthonában, halálának okát nem közölték.

Bell 1964-ben hat társával (köztük fivérével, Roberttel) alapította a Kool & the Gang-et. A dzsessz, a funk, az R&B és a pop elemeit vegyítő együttes a hetvenes években lett világhírű – írta csütörtökön a theguardian.com. A szaxofonon is játszó Bell a Kool & the Gang számos slágerét szerezte, köztük a Celebrationt, a Cherish-t, a Jungle Boogie-t és a Summer Madnesst. Utóbbit több filmben is felhasználták betétdalnak, köztük a Rocky-ban (1976) és a Fekete átok-ban (2001). A Kool & the Gang eddig huszonhárom stúdióalbumot jelentetett meg, ezekből világszerte 70 millió példány fogyott. A csapat 1978-ban Grammy-díjat kapott a Szombat esti láz című film zenéjéért.

Az utóbbi években Bell különféle produkciókban dolgozott, köztük Kool Baby Brotha Band elnevezésű szólóprojektjében. A tervei között szerepelt, hogy Kool TV címmel animációs rövidfilmeket készít gyerekkoráról és pályafutásáról. Tíz gyermeket hagyott maga után.

(MTI)

(Fotó: YouTube)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex44
2020. szeptember 10. 13:42
R.I.P. Két dalukat a Celebration -t, és a Cherish-t ismerem inkább, ez utóbbi egy kellemes kis dal itt egy link róla: https://www.youtube.com/watch?v=s09LuDYX12g
Mich
2020. szeptember 10. 11:27
A "jóból" is megárt a sok...!
formaegy
2020. szeptember 10. 10:50
Aki nem tudná ki ő, akkor elég ha meghallgatja Kool & The Gang - Celebration című dalát. Biztosan azt fogja mondani, - hát őket már hallottam! A Kool & The Gang - Icon (2011) albumokon szerepel ez a szám. '13-ban megjelent egy albumuk Kool & The Gang - Ballads címmel amit sajnos még nem sikerült beszereznem Őszinte részvétem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!