Orosz űrügynökség vezetője: Ha valóban van élet a Vénuszon, akkor jobb, ha elkezdenek oroszul tanulni

2020. szeptember 18. 09:57

Dimitrij Rogozin szerint a nyelvtanulásra azért van szükség, mert megítélésük szerint a Vénusz az Orosz Föderációhoz tartozik.

2020. szeptember 18. 09:57
null

„Ha valóban van élet a Vénuszon, akkor jobb, ha elkezdenek oroszul tanulni”idézi Dimitrij Rogozint a 24.hu. Rogozin – aki az orosz űrügynökséget vezeti – arra hírre reagált így, miszerint élet nyomaira bukkantak a Vénuszon. Az 56 éves újságíró -és gazdasági végzettséggel rendelkező szakember szerint a nyelvtanulásra azért van szükség, mert megítélésük szerint a Vénusz az Orosz Föderációhoz tartozik.

A hét elején jelentették be, hogy a Vénusz savas felhőiben feltehetőleg foszfingáz nyomaira bukkantak, ami azt jelentheti, hogy mikrobák élhetnek a bolygón. A Földön a foszfint oxigénhiányos körülmények között élő baktériumok állítják elő, így foszfin előfordulása a Vénusz kapcsán azt jelezheti, hogy valamilyen élő organizmus létezhet az eddig élhetetlennek gondolt bolygó felszínén.

A hír kapcsán korábban Rogozin bejelentette: igényt tartanak a Vénuszra, ezért külön projektet és kutatási csoportot indítanak annak érdekében, hogy ők érjék el a bolygóval kapcsolatos következő nagy áttörést. Az űrügynökség vezetője egyébként azért gondolja, hogy a Vénusz Oroszországhoz tartozik, mivel a Szovjetunió volt az egyetlen ország, amely eszközt juttatott a bolygóra a Venyera-program keretében.

„A Venyera alatt 1961 és 1983 között 16 misszió indult a Vénusz felszínére, a több mint két évtizeden át tartó projekt során a szovjetek fotókat is készítettek a szomszédos bolygó felszínéről” – zárul a 24.hu cikke.

Nyitókép: MTI/EPA pool/Jurij Kocsetkov

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. szeptember 20. 19:39
Ehhez az anyaghoz NEM feltétlenül kell élet. P4 + 3KOH + 3H2O = PH3 + 3KH2PO2 VAGY CA3P2 + 6H2O = 2PH3 + 3CA(OH)2 VAGY 4 H3PO3 = PH3 + 3 H3PO4 Tehát egyszerűen nem igaz, hogy a Földön csak az élet hozhatja létre. S nem tuti, hogy az emberiség már ismeri a molekula létrejöttének összes lehetséges módját. Sőt!
Akitlosz
2020. szeptember 20. 19:14
Hajszolják a szenzációt. Semmiféle bizonyíték nincsen a vénuszi életre. Annál több az emberi tudatlanságra. A foszfin nem szerves anyag és egyszerűen fogalmuk sincsen arról, hogy hogyan keletkezett a Vénuszon. A foszfin PH3 szóval nem valami hű de bonyolult molekula. Úgyhogy belőle életet vizionálni komolytalan.
brekker
2020. szeptember 19. 05:55
Mi az a piros pötty a képen, kilövési engedély? :)
Belakiss
2020. szeptember 18. 18:04
Miért? Hogy el tudják olvasni a Lada használati útmutatóját?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!