India szabályozni akarja a Netflixet és a Facebookot is

2020. november 11. 16:21

Úttörő lehet az ázsiai ország a techóriások megregulázásában?

2020. november 11. 16:21
null

India szövetségi kormánya a héten bejelentett intézkedések részeként szabályozni fogja a video streaming platformokat, beleértve olyan szolgáltatók tartalmait is, mint például a Netflix, az Amazon Prime Video és a Walt Disney's Hotstar – írja a Reuters.

Ezentúl az indiai Információs és Műsorszolgáltatási Minisztérium fogja felügyelni a korábban nem szabályozott videótartalmak sugárzását – közölte kedden a kormányzat a részletekre nem kitérve.

Az év elején egyébként több mint egy tucat helyi és globális streaming szolgáltatás, köztük az Amazon Prime Video, a Netflix és a Hotstar is aláírt egy, az önszabályozásra vonatkozó irányelveket tartalmazó dokumentumot.

Ezen felül a Facebookon és a Twitteren megjelenő híreket, aktuális tartalmakat is érinti az új szabályozás, pedig az online terjedő híreket eddig nem korlátozták.

A techóriások eddig nem kommentálták az intézkedéseket.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyaljai
2020. november 17. 13:57
Ha Kíának sikerült, nekik is fog.
civis72
2020. november 11. 23:04
nocsak...túl sok a buzulás ?
Rugo
2020. november 11. 19:12
A Facebookot és Twittert jobban tennék, ha kitiltanák!
rókabácsi
2020. november 11. 17:41
keleten még vannak normálisok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!