Kim Dzsong Un: Nem teljesültek az előző ötéves terv célkitűzései

2021. január 06. 11:38

A mostani ülésen új ötéves tervet készülnek elfogadni, az új körülményekhez igazítva a gazdasági és pártpolitikai stratégiát.

2021. január 06. 11:38
null

Szinte egyik szektorban sem teljesültek az előző ötéves gazdasági terv célkitűzései Észak-Koreában – jelentette ki az országot vezető Kim Dzsong Un szerdán a kormányzó Koreai Munkapárt kongresszusának megnyitásakor. Nyitó beszédében a diktátor Észak-Korea önellátási képességének megerősítésére szólított fel, ami szerinte segíthetne leküzdeni a fejlődést akadályozó belső és külső kihívásokat.

„Bár az előző ötéves tervnek már tavaly teljesülnie kellett volna, az eredmények iszonyatosan elmaradtak a célkitűzésektől csaknem minden ágazatban” – mondta. Kim Dzsong Un kitért az országban hivatalosan nem létező koronavírus-járványra is, és méltatta az észak-koreai óvintézkedéseket. A mostani ülésen új ötéves tervet készülnek elfogadni, az új körülményekhez igazítva a gazdasági és pártpolitikai stratégiát. A több napig tartó rendezvényen hírügynökségi beszámolók szerint mintegy hétezren vesznek részt.    Legutóbb ilyen kongresszust négy éve tartottak, azt 36 év után először rendezték meg.

Akkor a Kim Dzsong Un által elővezetett ötéves tervben kilátásba helyezték az energiaellátás javítását, az ipari és a mezőgazdasági termelés növelését.

(MTI)

(Fotó: A KCNA észak-koreai hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára beszél pártja kongresszusának megnyitóján Phenjanban 2021. január 5-én. Az észak-koreai vezető beszédében elmondta, hogy szinte egyik szektorban sem teljesültek az előző ötéves gazdasági terv célkitűzései. MTI/AP/KCNA via KNS)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enmar
2021. január 06. 20:37
Talán próbáljátok meg a hatéves, vagy négyéves tervet! Az maxi siker!
Senki Alfonz
2021. január 06. 18:23
Akkor a kivégzőosztag és a hóhérok biztosan túl fogják teljesíteni a terveket!!!!
zara
2021. január 06. 16:56
hmm.. hát errefelé papiron mindig minden teljesült anno...
Hannibal
2021. január 06. 14:09
Óh! Akkor ezek szerint még van élő ember Észak-Koreában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!