Közel 60 ezer eurót szívott fel egy román férfi

2021. január 26. 18:52

Később megszívta.

2021. január 26. 18:52
null

Tauberbischofsheim. Ez a kimondhatatlan nevű német város adott otthont a következő történetnek, amely még 2019-ben, a vírus előtti időkben játszódott.

A főszereplő egy román férfi, Constantin B. Bűnsegédjével együtt zárás előtt toppant be a boltba – természetesen símaszkban, ahogy azt ilyenkor szokás –, majd megfenyegették a kasszásnőt egy játékpisztollyal, hozzákötözték egy székhez, aztán egy másik alkalmazott közreműködésével el is jutottak a széfhez.

Eddig semmi különleges. Ekkor azonban a román férfi előkapott egy otthonról hozott porszívót, és ügyesen eltakarította a megtakarított pénzt, egészen pontosan 56 870 eurót. Talán meg is úszta volna a dolgot, ha nem felejtette volna a helyszínen a szemüvegét, így megkönnyítette a nyomozók dolgát.

Tárgyalására ennek ellenére idén január 25-én került sor. A Die Zeit szerint Constantin sírva fakadt a tárgyalóteremben, de beismerte, hogy ő tervelte ki az akciót, mivel szüksége volt némi pénzre, hogy kifizessen pár drogdílert, de közben az autója is elromlott, és az anyukájának is szeretett volna repülőjegyet vásárolni, hogy hazatérhessen Romániába. Ettől olyan nagyon nem hatódtak meg a bírák, 4 és fél év letöltendőt kapott – írja a Főtér.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mahavira
2021. január 27. 13:54
Romántikus történet...
cutcopy
2021. január 26. 22:17
"mivel szüksége volt némi pénzre, hogy kifizessen pár drogdílert" Aztán a kokót is a porszívóval szívta fel..
Tapeino
2021. január 26. 20:09
A román az ugye egy foglalkozás?
packó_
2021. január 26. 19:40
A legjobb: Csicsóholdvilág. románul Tapu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!