Reprodukálták egy halott dél-koreai énekes hangját

2021. január 29. 11:10

A fejlesztés mögött álló Supertone dél-koreai startup a néhai énekes dalaiból vett hangmintákat felhasználva készítette el a szintetikus hangot

2021. január 29. 11:10
null

A mindössze 31 évesen meghalt folkrocksztár és dalszerző, Kim Gvang-szok (Kim Kwang Seok) mesterségesen megidézett hangját egy pénteken indult televíziós műsorban hallhatja a közönség. A fejlesztés mögött álló Supertone dél-koreai startup a néhai énekes dalaiból vett hangmintákat felhasználva készítette el a szintetikus hangot, amely szólóban, valamint egy élő előadóval közös duettben is felcsendül majd az adásban.

Kim Gvang-szok, aki hazájában óriási népszerűségnek örvendett, 1996-ban halt meg. A rendőrség gyanúja szerint önkezével vetett véget az életének. Az énekes hangját családja hozzájárulásával reprodukálta a cég.

(MTI)

(Fotó: YouTube)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2021. január 30. 09:39
Kis STFT-neurális hálózat-inverzSTFT-trükk.
simonvitéz
2021. január 29. 14:49
Ő volt a dél koreai Szécsi Pál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!