Oroszlán támadt gondozónőjére egy német állatkertben

2021. február 21. 20:10

A támadás a hátán sebezte meg a nőt.

2021. február 21. 20:10
null

A 25 éves nő megsérült, de el tudott menekülni. Elővigyázatosságból kórházba vitték, de a közlemény szerint sebei nem életveszélyesek, állapota nem súlyosbodik. A gondozó a karám területén dolgozott a támadás idején, melyet „szerencsétlen munkahelyi balesetként” említettek.

Az állatkert szerint valószínűleg nyitva maradt a karám két részét elválasztó tolóajtók egyike. Amikor délelőtt a gondozó az elülső részben dolgozott, és az öt oroszlán a külső kifutóban tartózkodott, minden ajtónak zárva kellett volna lennie.

A támadás a hátán sebezte meg a nőt. Vissza tudott jutni a gondozói átjáróhoz, így biztonságba került, kollégái azonnal a segítségére siettek. Mentővel vitték kórházba – idézte egy közlemény Andreas Wulftangét, az állatkert afrikai oroszlánokért felelős zoológiai vezetőjét. „Egyelőre kolléganőnk és mi is sokkhatás alatt állunk. A következő napokban, nyugalmas körülmények között beszéljük meg az eseményeket és a baleset okait” – mondta a zoológus.A napsütéses vasárnap délelőtt egyetlen látogató sem volt, mivel a világjárvány miatt az állatkert zárva tart.

Nagyjából négy évvel ezelőtt két medve kitörése okozott riadalmat, a jegesmedve-barnamedve keverék Tipset akkor le kellett lőni. 2017 márciusának azon a szombat délutánján mintegy négyezer látogató volt az állatkertben.

(MTI)

Nyitókép: Thomas Samson / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2021. február 21. 23:40
A Maugli Állatvédő Egyesület és a Nemzeti Parkőrség ma délután az ürömi Békahát dűlőnél elfogta a szökött emut és ideiglenesen a szentendrei kisállatkertbe szállították. Az állatorvos elmondta, hogy a futómadár jól van de nagyon megrémült. Szerintem ha állatokat trauma ér, nekik is segíthetne egy állatpszichológus. Ha tűzijáték van én mindig ölbe veszem Buksit és kicsit megnyugszik.
triacus
2021. február 21. 23:35
Cica! https://coub.com/view/1at1yu
jóember
2021. február 21. 23:32
Hú én láttam jópár éve valamelyik videomegosztón egy videót, na az kemény volt. Valahol Indiában vette fel valaki amikor a cirkuszi oroszlán elkapta az idomítóját. A fickónak bekapta vállát a fél karjával együtt. A másik idomár meg a ketrecen kívülről próbált segíteni rajta, fogta az oroszlán fejét és próbálta odaszorítani a rácshoz, hogy az ne tudja a fickót széttépni, de hiába. Az oroszlán csak kiszabadult és össze vissza vonszolta az idomárját a porondon mint egy rongyot. Persze nagy volt a riadalom, a rohangálás mire nagysokára előkerült egy rendőr. Magyaráztak neki kézzel lábbal de az csak bámult maga elé, lefagyott a látványtól. Végül csak magához tért és lelőtte az oroszlánt. Berohantak hozzá, kitépték a fickót az oroszlán szájából, de már akkorára az is meghalt. Elkezdték újraéleszteni és valahogy ez sikerült is nekik,végül magához tért. Gondolom annak komolyabb sérülései lehettek.
lutra
2021. február 21. 21:35
A cica csak játszani akart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!