Az Egyesült Államok nem kér az AstraZenecából

2021. április 08. 07:34

Az amerikai járványügyi főtanácsadó szerint már elegendő vakcina áll a rendelkezésükre.

2021. április 08. 07:34
null

A Portfolio szúrta ki Anotny Fauci, amerikai járványügyi főtanácsadó szerdai interjúját a CNN-en. A szakember azt nyilatkozta az amerikai csatornának, hogy nincs szüksége az Egyesült Államoknak az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinára. Mint mondta: „Három kiváló oltás áll rendelkezésünkre. Még ha az amerikai gyógyszerfelügyeleti hatóság úgy ítéli is meg, hogy ez nagyon jó vakcina,

Az Egyesült Államokban jelenleg a Moderna, a Pfizer, illetve a Johnson and Johnson vakcináival oltják a lakosságot. Mint arról korábban írtunk, az AstraZeneca mellékhatásai miatt március eleje óta több ország ideiglenesen felfüggesztette az említett oltóanyag használatát.

Andy Slavitt, a Fehér Ház vezető Covid-19 tanácsadója a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy

jó úton haladnak afelé, hogy hétvégére az Egyesült Államok lakosságának a fele megkapja legalább az első oltását.

Az Egyesült Államokban jelenleg a 18 év feletti lakosságnak már a 41,7 százaléka kapta meg az oltást. Slavitt ezzel kapcsolatban azonban megjegyezte, hogy ez „nem jelenti azt, hogy az ország végzett volna a járvánnyal”, hiszen még több mint 100 millió felnőtt van, akit nem oltottak be.

A koronavírus az Egyesült Államokban követelte a legtöbb halálos áldozatot. A CDC előrejelzése szerint az elhunytak száma május 1-ig 588 000 főre nőhet.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magicus
2021. április 09. 17:01
Már régen írtam,hogy legalább az ASTRA t le kell söpörni az placcról mert bezavartak az amcsik üzletébe ha már a kínait meg az oroszl nem tudják. Money talks! Nincs itt szó semmi másról csak a lóvéról ezért vették meg Ursulát is akiről balodali britt!!! lap írta azt,hogy már régen nem lenne főnök ha a saját országában lenne miniszterelnök! De ugye most a jogállamiság a fontos.
Gregorius
2021. április 08. 21:23
Persze, az USA még Trump alatt nagy összegekkel ( cégenként 400-500 millió dollárral) támogatta a vakcina fejlesztést a Modernánál, a Johnsonnál és a Pfizernél is. Most Biden az, aki besöpri az eredményt, ezért nem kell igazából az Astra. Ha októberre valamelyik elkészült volna, ma is Trump az elnök, szerintem ezért borult ki.
VeJoLa
2021. április 08. 10:51
Na, legalább Biden apónak adjanak már be egy-kettőt! Hátha!
Tidal_wave
2021. április 08. 09:47
Hát akinek van saját vakcinagyártó kapacitása... Sleepy Joe meg örül, mint majom a farkának a növekvő átoltottsági adatok miatt, nemsokára ki fog állni, és bejelenti, hogy minden a legnagyobb rendben, én megoldottam, amit Trump képtelen volt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!