Lezuhant egy Il-122V katonai szállítógép Moszkva közelében

2021. augusztus 17. 15:32

Gyakorlórepülés közben lezuhant egy Il-122V típusú könnyű katonai szállítógép a Moszkva megyei Kubinka közelében – közölte kedden Egyesült Repülőgépipari Vállalat.

2021. augusztus 17. 15:32
null

A gépen hírügynökségi jelentések szerint háromfős személyzet tartózkodott. A balesetet a feltételezések szerint senki sem élte túl. Egy, az orosz médiában közzétett, szemtanú által készített mobiltelefonos felvétel tanúsága szerint a leszállni készülő repülő, amelynek jobboldali hajtóműve a levegőben kigyulladt, egy erdőbe csapódott és felrobbant.    

 

 

Az Il-112 V az első olyan katonai szállítógép, amelyet már a posztszovjet időszakban fejlesztettek ki Oroszországban. A tervek szerint ennek a típusnak kell átvennie majd az elavult An-24-esek és An-26-osok helyét.

Az aviation-safety.net az eseményről közzétett adatlapja szerint a repülőgép fedélzetén három fős személyzet tartózkodott, egyikük sem élte túl a balesetet. Az Il-112V 2019. március végén emelkedett először a levegőbe, de különböző problémák miatt a berepülési program megszakadt, a prototípus pontosan két évvel az első felszállást követően, idén március 30-án folytatta berepülési programját, és emelkedett újra a levegőbe. A típusból eddig három példány készült, azt egyelőre nem tudni, hogy melyik járt szerencsétlenül – írta meg az AIRoprtal. 

(MTI)

Fotó: United Aircraft Corporation

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hurka
2021. augusztus 18. 08:04
Kezdek aggódni, mert egy jós pár hónappal ezelött az általa jósolt sok várható rossz bekövetkezését úgy kommentálta, úgy kezdődik, egyre több repülőgép fog lepotyogni.
Takita
2021. augusztus 17. 19:05
Mi folyik ott kérem? A múlt héten egy orosz tűzoltó-gepülőgép zuhant le Törökországban, azelőtt a Kamcsatkán egy utasszállitó, stb. Korábban csak félévente, majd lassan havonta zuhant le valami. Mostmeg rétérnek a heti normára. Bástya elvtárs erre azt mondaná: ez nincs jól!
filopatl
2021. augusztus 17. 17:31
oh, bozse moj, mint egy darab kő, szegény párák :-(
McEmese
2021. augusztus 17. 17:22
A híresorosz technika... Pár napja egy busz robbant fel a megállóban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!