Magyarország is korlátozza a légiközlekedést Dél-Afrikából

2021. november 27. 16:42

Az uniós tagállamok egyetértettek abban, hogy szükség van a korlátozások bevezetésére.

2021. november 27. 16:42
null

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint az Európai Unió Tanácsa november 26-án megvitatta az újonnan azonosított, B.1.1.529-es dél-afrikai variánsára adható lehetséges uniós válaszlépéseket, a megszületett javaslat szerint pedig a dél-afrikai régióból érkező személyek esetében a nem alapvetően szükséges utazások ideiglenes korlátozásáról, és e korlátozás esetleges feloldásáról szóló tanácsi ajánlás szerinti vészfék mechanizmust lenne érdemes alkalmazni.

„Az ülés résztvevői fontosnak találták, hogy a Botswanából, Szváziföldről, Lesothoból, Mozambikból, Namíbiából, a Dél-Afrikai Köztársaságból és Zimbabwéből érkező utasok esetében a tagállamok vezessenek be tesztelési és karanténkötelezettséget. A hazai intézkedések előkészítése megkezdődött, a módosított kormányrendelet megjelenése a mai napon várható” – áll a közleményben.

A B.1.1.529 nevű variánst nemrég Belgiumban is azonosították, az érintett egy oltatlan fiatal nő.

(MTI)

Nyitóképen: Utasok a Liszt Ferenc-repülőtéren. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2021. november 27. 18:07
Omicron, persze, nem délafrikai, a delta meg nem indiai. Még ilyen helyzetben is a PC beszéddel foglakoznak a világ hülyéi! Pedig igenis lényeges, hogy egy-egy új vírus változat milyen emberi populációban alakul ki! Persze, ha szerintük nincsnek rasszok, s a szemmel is jól látható különbségek (hát még a nem láthatóak!) csak illúziók, akkor nekik érthetetlen az is, hogy eltérő jellegű (genomú) gazdasejtekben más és más vírus változatok jönnek létre! Azok számára viszont, akik kínai vakcinát (vagyis klasszikus, elölt vírus alapút) kaptak, azok védettebbek lehetnek a tüskefehérje változatokkal szemben, mivel ebben az esetben az egész vírusra alakul ki a védettség s nem csak a tüskefehérjére, mint az mRNS típusú vakcináknál.
Akitlosz
2021. november 27. 17:39
Szupermutáns vírusok, fertőzött szervál, minden oltatlan meghal tavaszra ... Vajon mivel fog tudni riogatni a Mandiner egy év múlva? Már ha túléljük az addig bekövetkező szupervilágvégét.
Lion
2021. november 27. 17:16
Már a cseheknél is megjelent, katasztrófa.
zara
2021. november 27. 17:13
psyop hány járat van délafrikából magyarországra? zéro? eközben délafrikában tegnap 2828 eset és 12 halott... https://sacoronavirus.co.za/2021/11/26/update-on-covid-19-friday-26-november-2021/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!