Az oltástól kilenc hónapig érvényesek az uniós Covid-igazolványok

2021. december 21. 15:26

Azért lett kilenc hónap az időtartam, mert az emlékeztető oltásokat hat hónap után ajánlott beadni, de így adnak három hónap haladékot is a tagországoknak.

2021. december 21. 15:26
null

Az Európai Bizottság kilenc hónapos, azaz 270 napos kötelező elfogadási időszakot határozott meg a koronavírus elleni védettséget igazoló uniós igazolványok esetében az Európai Unión belüli utazásokra vonatkozóan – közölte a brüsszeli testület kedden. A közlemény szerint a védettségi igazolványok egyértelmű és egységes elfogadási időszakával az utazásra vonatkozó tagállami intézkedések összehangolását igyekeznek biztosítani. 

Az új szabályok szavatolják, hogy az esetleges utazási korlátozások a rendelkezésre álló legjobb tudományos bizonyítékokon és objektív kritériumokon alapuljanak – tették hozzá.

(MTI)

Nyitókép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Járványfigyelő
2021. december 22. 08:31
Ez igazából mit jelent? Az utolsó oltástól számolt 270 nap, vagy csak a másodikat veszik? Mert akkor nekem rég lejárt :-)
Senki Alfonz
2021. december 21. 19:49
Jól fordították? Nem alsó oltásról, azaz dugásról van szó? A kilenc hónap a gyanús, ugyanis ha kilenc hónap után sem szül senki - egyik szülő sem - , akkor kap újra szüzességi bizonyítványt?!
szodabár
2021. december 21. 18:54
Vicces. Mert az oltások sem hatnak ennyi ideig. A zsidók is csak 6 hónapra adják.
tgely
2021. december 21. 18:27
Teljesen jó a vakcinám és amíg nincs rizikófaktorom addig teljesen valid az igazolványom is. Ha majd meghaltam, akkor pedig visszavonják és "no valid" lesz. Nem kell ezen értetlenkedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!