Amerikai greenpeace-es lesz a német külügyi államtitkár

2022. február 09. 07:45

Jennifer Morgan azért lesz egyelőre csak miniszteri megbízott, mert amerikai állampolgár.

2022. február 09. 07:45
null

A német külügyminisztérium államtitkárjaként folytathatja pályafutását Jennifer Morgan, a Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi szervezet amerikai vezetője – jelentették kedden német hírportálok. A Zöldek pártjához tartozó külügyminiszter, Annalena Baerbock terve szerint Jennifer Morgan első lépésként a nemzetközi klímapolitika területét irányító miniszteri megbízott lesz, majd kinevezik a tárca államtitkárának. A német diplomácia vezetője szerdán mutatja be a sajtónak az amerikai környezetvédelmi szakembert, akit klímavédelmi konferenciákról ismer.   

Jennifer Morgan azért lesz egyelőre miniszteri megbízott, mert amerikai állampolgár.

Amint megkapja a német állampolgárságot, kinevezhetik államtitkárnak.

Állampolgársági kérvényét már benyújtotta. Jennifer Morgan évtizedek óta dolgozik civil szervezeteknek, és 2016 óta a Greenpeace vezetője. Államtitkárként elsősorban az lesz a feladata, hogy előkészítse a német álláspontot és vezesse a német küldöttséget az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének végrehajtásáról szóló éves tanácskozásokon (COP). A nemzetközi klímapolitika új terület a német külügyminisztériumban, a decemberben megalakult kormány egyik újításaként került oda, az előző kormányok idején pedig a környezetvédelmi tárcához tartozott.

(MTI)

Kép forrása: Youtube

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cdurmol
2022. február 14. 18:40
Nem kellene kinevetni a németeket, hogy saját sírjukat ássák! Ugyanabban az EU-ban vagyunk benne. Az nem biztos, hogy ha nekik jó, mi is nevetünk, de az biztos, hogy ha nekik rossz, akkor mi is sírunk velük.
nebulo15
2022. február 12. 15:10
A stiklis diplomájú Jennifer Annalena Baerbock nagy formátumú elődei (Willy Brandt, Hans-Dietrich Genscher, Walter Scheel, Helmut Schmidt..) pedig forognak a sírjukban, hogy Németország káderállománya ide jutott. Nem is beszélve arról, hogy Heiko Maas milyen pipa, hogy nem jutott eszébe egy echte san franciscoi HIV pozítiv buzit keríteni külügyi államtiitkárnak. Mekkora unga-bunga partikat rendezhettek volna.....
afium
2022. február 10. 20:43
Elképesztő!
Kriszta67
2022. február 09. 20:13
Ez Big Bird a Szezám utcából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!