Washington: Oroszország háborús bűnöket követett el Ukrajnában

2022. március 23. 20:17

Az amerikai külügyminiszter elsősorban a szinte földig rombolt Mariupol esetét hozta fel.

2022. március 23. 20:17
null

Háborús bűnök elkövetésével vádolja az Egyesült Államok Oroszországot Ukrajnában – írja a CNBC alapján a Portfolio. A portál beszámolt róla, hogy Antony Blinken amerikai külügyminiszter úgy fogalmazott, 

elsősorban a szinte földig rombolt Mariupol esetét hozta fel.

„Oroszország lakóházakat, iskolákat, kórházakat, civil infrastruktúrát, civil járműveket, bevásárlóközpontokat és mentőautókat bombázott, mellyel több ezer civil halálos áldozatot okoztak” – mondta Blinken. Hozzátette: Oroszország olyan célpontokat is megtámadott, melyek egyértelműen civil célpontként voltak azonosíthatók, mint például a „gyerekek” felirattal ellátott mariupoli színház.

Egyenlőre nem tudni, hogy milyen következményei lesznek Blinken kijelentéseinek.

Nyitókép: MTI/AP/POOL AFP/Olivier Douliery

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. március 24. 14:18
A háborús bűn egy nyugati találmány, definíciója szerint háború során, KELETI BARBÁROK által elkövetett harci cselekmény, mely során civilek, vagy már annak számítók halnak meg, sérülnek meg és vagyonuk is megsemmisül. Mivel ilyet csak keleti barbárok követhetnek el, így az USA sosem tehetett ilyet.
bagira
2022. március 24. 05:43
Eus vezérek buktatják meg az európai uniót amerikai segítséggel. Európában káoszt teremtenek visszahozzák a rákosi korszakot ,tüzelőért élelemért éjszakai sorban állás jegyrendszer . Aki teheti kályhákat tüzelőt magának előre bevásárol ne fagyjon meg . Az egész Európából lágert csinálnak. Közeleg a nagy baj de a birka eus országok nem tiltakoznak . Jó előre az eus vezérek békétlenséget okoztak hogy az eu ne legyen egységes . Keleti blokkot gyúlölik ezért a nagy csend . Brüsszel jóvoltából a gázcsapot oroszok elzárják a tárolókat mivel töltsék fel Ursula mondja már meg. ...... ,,A dokumentum szerint az uniós tagállamoknak biztosítaniuk kell, hogy a gáztárolók minden év november 1-jéig legalább kilencven százalékos töltöttségűek legyenek, mivel a vezetékes gázellátásban bármikor előfordulhatnak fennakadások. ,, Gyanúm Európa egyútt bukik Ukrajnával , ellehetett volna kerülni ha Brüsszel nem az amerikai érdeket szolgál. Amerika eun röhög ismét jól át ba.zta. https://www.vadhajtasok.hu/2022/03/22/brusszel-szerint-barmikor-elofordulhatnak-fennakadasok-a-vezetekes-gazellatasban?fbclid=IwAR0b7tL20Szi2e5hplx2QDvvAiBRAqv2Wz6Sm6TMi5bz_02Apdtkyj93Fjg
bagira
2022. március 24. 05:30
Háborúbűnös Amerika .
Házam Hazája
2022. március 23. 23:23
https://index.hu/kulfold/2022/03/23/europai-unio-egyesult-allamok-ursula-von-der-leyen-haboru-gazszallitas/ Eladják ami nekik nem kell jópénzért, ásnak két urán bányát a bevételből és nem kell az orosz urán. Európát meg farokra húzzák és pörgetik. Majd ha európának nem tetszik, mehet dörömbölni keletre. Hiába. Vagy kezdődik előlről újra és újra. UVDL A tanácskozás előtt.... A díszes vezetőségnek üzenem két szék között padló lesz a vége. Hátha a Bundestag holnap eszénél lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!