Lavrov a sok légtérzár miatt nem tudott eljutni Szerbiába

2022. június 06. 11:17

Megbeszélése lett volna az orosz külügyminiszternek Aleksandar Vučićcsal.

2022. június 06. 11:17
null

Szergej Lavrovnak le kellett mondania a Szerbiába tervezett látogatását, miután Szerbia több szomszédja is lezárta a légterét a külügyminiszter repülője előtt. Az orosz külügy a nyugati országokat okolja emiatt, a nyilatkozatuk szerint ezzel a lépéssel újabb kommunikációs csatornát zártak be.

Lavrov hétfőn találkozott volna Aleksandar Vučićcsal, viszont mivel Észak-Macedónia és Montenegró is lezárták a légterüket, az EU-s légtér meg már rég óta le van zárva az orosz gépek előtt, így esélye sem volt odajutni a találkozóra.

közölte egy orosz külügyi forrás az Interfax hírügynökség szerint.

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2022. június 07. 09:58
Minek ment oda? Minek akar oda menni, ha nem is tud???? Mégis mit képzel ez a kis pöcs, háborút indít, aztán pattog hogy lenyomják? Mégis mire számított, hogy szívesen látják majd repkedni? Egyáltalán minek menne Szerbiába? Ha Szerbia EU tagország lesz (viktorka is ezt erőltette pár hónapja), akkor semmi keresnivalója ott egy ellenséges nagyhatalomnak. Üljön otthon nyugodtan, megárt ebben a korban az a sok ugrálás.
Rivulus
2022. június 06. 15:14
Lehet tárgyalni interneten is.(az előny ha az operációs rendszer nem Win11-es.)
nemmondom
2022. június 06. 15:02
Korábban a bolgárok is keménykedtek, de úgy látszik meggondolták a dolgot.
Unknown
2022. június 06. 14:54
Akkor miért nem pl. Törökországban találkoznak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!