Zelenszkij: Ukrajna újjászületett az orosz támadás után

2022. augusztus 24. 09:32

Az ukrán elnök szerint országa vissza fogja foglalni az elcsatolt Krímet és a megszállt területeket keleten.

2022. augusztus 24. 09:32
null

Ukrajna újjászületett, amikor Oroszország február 24-én megtámadta az országot – jelentette ki szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ország függetlenségének 31. évfordulója alkalmából.

Az mondta, hogy

országa vissza fogja foglalni az elcsatolt Krímet és a megszállt területeket keleten.

Felvételről sugárzott beszédében kifejtette: míg korábban úgy látta, a háború akkor érhet véget, ha béke lesz, most azt gondolja, hogy a harcoknak akkor lesz végük, amikor Ukrajna győzedelmeskedik.    

A függetlenség napja egybe esik az orosz támadás hat hónappal ezelőtti kezdetével. Ukrajnában szerdán ünneplik, hogy az ország 1991 augusztusában elszakadt a Szovjetuniótól, miután Moszkvában kudarcba fulladt a puccs, és az ukránok elsöprő többsége népszavazáson döntött erről.

(MTI)

 

Fotó: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. augusztus 25. 08:38
Vazze, ennek még mindig megvan mindene! Bezzeg az átlag ukránnak lassan sem élő rokona nem akad, miközben szimpla földönfutót csinált belőle ez az jenkik által felkent, farkával klimpírozó, nem ukrán származású, jó pénzért globalista hazaáruló...
Nehidd El
2022. augusztus 24. 23:55
"Felvételről sugárzott beszédében kifejtette" Igen csak retteghet a bosszútól Dugina megöléséért. Mostantól nem mer még majd nyugati politikusokkal sem mutatkozni publikusan, mert indul a Kinzsal.
Lajos83
2022. augusztus 24. 21:08
Az hozzászólók többsége félreértette Z. szavait; ugyanis Ő az újjáépítési pénzekre gondolt. A háború után minden szép és új lesz, a sok támogatásból. Ahogy minden fegyver kikerül a frontra, úgy azok a pénzek is a megfelelő helyre mennek majd. Már fényes nappal víziói vannak, már látja az újjászületett Ukrajnát.
erdei nyezega
2022. augusztus 24. 20:21
zselibaba?........na pont most buktatok meg!....szeveasz!.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!