Oroszország azt állítja, hogy Nagy-Britannia engedélyt kért egy kémrepülő orosz légtérbe repüléséhez

2022. augusztus 16. 20:50

Az orosz védelmi minisztérium a lépést „szándékos provokációnak” nevezte.

2022. augusztus 16. 20:50
null

Egymásnak feszült Oroszország és Nagy-Britannia, miután Moszkva azt állította, hogy a britek engedélyt kértek a RC-135-ös kémrepülőgépük Oroszország feletti átrepülésére. Az orosz védelmi minisztérium a lépést „szándékos provokációnak” nevezte – számolt be a Reuters.

Az oroszok keddi vádjaira London szinte rögtön reagált: a brit védelmi minisztérium egyik forrása cáfolta, hogy Nagy-Britannia engedélyt kért volna egy kémrepülő Oroszország feletti repülésére.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz légierő feladata az orosz légtér megsértésének megakadályozása

– írta cikkében a Reuters.

Nyitókép: AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2022. augusztus 17. 11:54
Ez kb. akkora baromság, minthogy az oroszok lövik az erőművet...
Vermacska
2022. augusztus 17. 07:17
Lehet hogy ugyanazért adtak be ilyen kérelmet amiért a vízum kérdések közt ott van: Ön terrrorista-e? Hátha elbassza egy hivatalnok és megadják az engedélyt. Vagy azt hiszik ez annyira iditozmus hogy ilyen nincs, had jöjjön.
NeMá
2022. augusztus 16. 23:09
Nem értem minek lövik fel azt a sok kém müholdat, Flakon9 minden honapban több titkos rakományt indít, valami nem stimmel, mind hulladék? A NASA most kapott a hadseregtől 2 Hubble teleszkoppal azonos műholdat, fordítsák a földfelöl a vilegűrfelé, hogy használják ők, mert a hadseregnek már felesleges, van helyette jobb. És ilyen öskövületekkel repkednek a britek? A ruszkik ingerlésén kívül más célja nem lehetett!
foldizs
2022. augusztus 16. 22:56
Angol humor :D "Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz légierő feladata az orosz légtér megsértésének megakadályozása" - és más országok légterének a megsértése nem az?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!