Ukrajna megkezdi Lengyelország áramellátását decemberben

2022. szeptember 11. 10:48

A szolgáltatást a tervek szerint a hmelnyickai atomerőműből oldanák meg.

2022. szeptember 11. 10:48
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombati videóüzenetében közölte, hogy Ukrajna a tervek szerint decemberben kezdi meg Lengyelország áramellátását a hmelnyickai atomerőműből – írta a TASZ hírügynökség.

„Parancsot adtam a Hmelnyicaja Atomerőműtől a lengyelországi Rzeszow városáig vezető távvezeték javítási munkáinak a felgyorsítására” – tudatta Zelenszkij. „Ezt a rekonstrukciót december nyolcadikáig be kell fejeznünk, hogy

– tette hozzá az ukrán elnök.

Zelenszkij szerint a lengyelországi szállításnak semmi akadálya, ha Kijev továbbra is a „szokott módon” ellenőrizheti a zaporizzsjai atomerőművet. „Az ehhez szükséges nemzetközi döntések megszületésén dolgozunk” – idézte az ukrán vezetőt a hírügynökség.

***

Kapcsolódó

Leállt a zaporizzsjai atomerőmű
Az ukrán atomenergiai vállalat közlése szerint teljesen leállították az oroszok által elfoglalt zaporizzsjai atomerőművet. Bővebben...

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julius68
2022. szeptember 11. 19:25
Zelenszkij szerint a lengyelországi szállításnak semmi akadálya, ha Kijev továbbra is a „szokott módon” ellenőrizheti a zaporizzsjai atomerőművet. De azt nem ellenőrizheti.
Robert69
2022. szeptember 11. 16:50
Gondolom az oroszoknak még maradt egy két rakétájuk az elektromos elosztó hálózatra is. Ezeket még nem is kell túlzottan precíz fegyverekkel támadni mivel fix helyen vannak.....
Felvidéki MAGYAR
2022. szeptember 11. 13:16
Tessék? Hogyan? Tele van a tököm az egész, kibaszott hohol cirkusszal! Akkor most van háború? Kurva sok pénzünk bánja, amit soha nem látunk viszont! Csődben van az országuk? Özönlenek pofátlanul ide, meg mindenhová, szemtelenek, mint a piaci legyek, követelőznek, de áramot exportálnak! A pics@b@! Most akkor hogy is van ez?
lurker
2022. szeptember 11. 13:09
halál komolyan gondolom, hogy Zselé kontrétan elmebeteg, patológiai eset.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!