Volt amerikai védelmi miniszter: Az oroszok ledobhatják az atomot

2022. szeptember 13. 19:27

Leon Panetta szerint veszélyes, ha Putyint megzavarják a céljai elérésében.

2022. szeptember 13. 19:27
null

Ukrajna északi ellentámadásának rendkívüli gyorsasága és sikere olyan lehetőségeket vet fel, amelyekre kevesen gondoltak, amikor Oroszország februárban megszállta Ukrajnát: hogy a hadseregét legyőzhetik, vagy akár össze is omolhat − írta meg a Bloomberg hírügynökség.

Hozzátették, orosz és nyugati katonai megfigyelők számára egyaránt kétségtelen volt, hogy a legutóbbi offenzíva fordulópontot jelent Európa második világháború óta legnagyobb fegyveres konfliktusában, és legalábbis megzavarja Vlagyimir Putyin elnök azon kinyilvánított célját, hogy elfoglalja Ukrajna teljes keleti, Donbász régióját.

 – mondta Leon Panetta volt CIA-igazgató és amerikai védelmi miniszter hétfőn a Bloomberg Televízió „Balance of Power With David Westin” című műsorában adott interjújában. Amiatt is aggódott, hogy Oroszország eszkalálhatja a konfliktust, akár egy esetleges taktikai atomcsapással is, ha úgy érzi, hogy a vereség veszélye fenyegeti, Panetta azt mondta:

Nyitókép: Harkiv, 2022. szeptember 13.
Ukrán katonák egy harcjárművön a napokban felszabadított területek egyikén a kelet-ukrajnai Harkiv megyében 2022. szeptember 12-én. Oleh Szinyehubov Harkiv megyei kormányzó szerint az orosz megszállókat visszaszorító ukrán erők a frontvonal egyes szakaszain már elérték az orosz államhatárt.
MTI/AP/Kosztyantin Liberov

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2022. szeptember 14. 09:44
Nocsak, engedélyeztétek?? .... ;-))
Sulammit
2022. szeptember 14. 09:25
Nyugi, vissza fog csapni, de ez nem egy megszokott amerikai oroszellenes film.
Belakiss
2022. szeptember 14. 09:20
És ennek a mandi törzsközönsége örül...
Hesslerezredes
2022. szeptember 14. 09:09
Én azon csodálkozom, hogy az oroszok MÉG NEM VETETTEK BE harcászati/taktikai neutronbombákat/rakétákat. Ezek után nem marad hátra semmilyen sugárzás "csak" az élőerőnek "annyi" és a hatóköre pár kilométer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!