Videón, ahogy éjjellátóval és mesterlövész fegyverrel rendelkező ukránok csapnak össze az oroszokkal

2022. október 08. 10:35

Ritka, érdekes felvétel a háború technikai oldaláról és könyörtelenségéről.

2022. október 08. 10:35
null

A The Sun Youtube-csatornája közölt egy videót, amelyen állítólag

ukrán felderítő katonák éjjellátókkal és nagy hatótávolságú mesterlövész puskákkal lopakodó rajtaütést hajtanak végre orosz állások ellen.

Az oroszok lövészárkokban és hosszú fűben mászkálnak, hogy elrejthessék pozícióikat, az ukrán felderítők azonban képesek leszedni őket az éjjellátó segítségével, írják.

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eusebius
2022. október 08. 22:30
Nem csodaszer az éjjellátó, még a legjobbaknak is komoly korlátai vannak. Kb úgy kell elképzelni, mintha egy sugárcsöves, zajos képű tévén át néznénk élőben a világot. Kell neki a rendes maradék fény, Hold, csillagok, az pedig minél kevesebb, annál szemcsésebb a kép. Infrával lehet lámpázni, de azt az ellen is látja, ha van éjjellátója. Nagy tárgyak kontúrjai szépen kivehetőek nagyobb távolságból is, a mozgás is jól meglátható, de szépen bele tud olvadni minden a háttérbe, ha lassan mozog. Mindez tiszta, világos éjszaka, nyílt téren. Holdtalan, csillagtalan időben korlátozott a látás, erősen szemcsés a kép. Mellesleg kiüti az adaptív látást, lekapcsolás után vaksötét az éj, még monokulárnál is. Persze nagyon jó ha van, de tudni kell használni, hamis biztonságérzetet adhat, főleg a támadónak. A régi szovjet technika pedig kalap akármicsoda. Kell a vető hozzá, érzékeny, optikailag igen gyenge. Csodálnám, ha aktív rendszerben tartaná még valaki.
nanemáne
2022. október 08. 21:05
Ez videojáték.
Swift Nimblefoot
2022. október 08. 18:17
Olvassátok el a youtube commenteket, hihetetlen mennyi idióta van ott. Nyilván az oroszoknak is van éjjellátó készülékük, ha ma már lemegyek és a kínai piacon tudok venni ilyen idehaza. Csak nyilván a mesterlövészek kapják ott is. Amúgy ez elég kamunak tűnő video, az emberek felgyorsítva botorkálnak rajta mint a 3d modellek
Ivan Fjodorovics
2022. október 08. 17:00
Video kill the radiostars...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!