A vietnami háború óta nem használt légvédelmi rakétát kaphatnak az ukránok Amerikától

2022. október 26. 07:21

A HAWK fegyverek jó részét réges régen kivonták a forgalomból.

2022. október 26. 07:21
null

A Reuters beszámolója szerint az Egyesült Államok HAWK légvédelmi rakétákat küldhet Ukrajnának a közeljövőben. Washingtoni tisztségviselők elmondták: az úgynevezett Presidential Drawdown Authority (PDA) nevű folyamat segítségével a kongresszusi jóváhagyást kihagyva, gyorsan lehetne rakétákat küldeni Ukrajnának.

Hangsúlyozták, hogy a PDA-folyamatot amerikai raktárakban álló fegyverekre tudják alkalmazni: ebbe a körbe tartoznak a HAWK rakéták. Emlékeztettek:

ezeknek a fegyvereknek jelentős részét évtizedekkel ezelőtt kivonták a forgalomból, ugyanakkor az ukránoknak hatalmas segítség volna,

mert épp a légvédelmi rendszerekből csehül állnak.

Borítókép: MTI/Andrew Marienko

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2023. február 21. 07:00
Hát igen. A légvédelmi rakéta a legnagyobb hiánycikk. Drága, mindenkinek kevés van belőle, épp annyi, amennyi kell. Nem véletlen, hogy decemberben elkezdték kilövetni az ukránokkal a készleteket a robbanófej nélküli ősrégi kacatokra.
Anonymtalan
2022. október 26. 15:44
"A vietnami háború óta nem használt légvédelmi rakétát kaphatnak az ukránok Amerikától" Ergo 70 éves elavult szemétet sóznak rájuk és még követelik, hogy örömükben tapsoljanak is majd hozzá.
Subi2
2022. október 26. 12:02
Ez Európa vietnámja... USA-Orosz háború, az utolsó ukránig. Amerika provokálta és robbantotta ki.
fonak
2022. október 26. 11:11
A Hawk régi, de a maga idejében korszerűbb és eredményesebb volt a szovjet kortársaknál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!