Ablakba szerelt napelemekkel igyekszik spórolni egy kolozsvári polgár

2022. október 19. 14:00

A közzétett felvételen tizenhat napelem-panelt számoltak meg.

2022. október 19. 14:00
null

A Főtér.ro  számolt be arról, hogy sajátos módját választotta a rezsicsökkentésnek egy koozsvári panellakásban élő polgár. 

A portálon közzétett beszámoló szerint a napelem-panelek fokozatosan jelentek meg a lakás ablakában és annak környékén az elmúlt három évben. A fényképek tanúsága szerint pedig már összesen tizenhat darab „díszeleg” össze-vissza a lakóház oldalán.

A lap tudni véli, hogy nem minden szomszéd ért egyet ezzel a „csináld magad” mozgalommal: többen azt mondták, hogy a napelemeknek inkább a tetőn lenne a helyük.

Törvényes a módszer

Azonban úgy néz ki, hogy ez a módszer törvényes. A kolozsvári önkormányzat szóvivője úgy nyilatkozott, hogy az ügyet megvizsgálták, és arra jutottak, hogy a hatályos jogszabályok szerint

az ilyen esetekben nincs szükség építési engedélyre

– írta a Főtér.ro.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zrx8
2022. október 19. 18:59
Fegyőr lehet az, ő így fogja a naptévét
Maraslako121
2022. október 19. 18:15
Kb 0 hatékonyság
patópál
2022. október 19. 16:48
"A portálon közzétett beszámoló szerint a napelem-panelek fokozatosan jelentek meg a lakás ablakában és annak környékén az elmúlt három évben." Hány lakókocsiról szedte össze vajon?
Kovács József
2022. október 19. 15:36
A falból kiálló csövek is érdekes megoldásnak tűnnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!