Kiakadt a románokra a Greenpeace a Bukarest-Brassó repülőjárat miatt

2022. november 17. 21:40

Nem csoda, mindössze 166 kilométer a két város távolsága, számol be a Főtér.

2022. november 17. 21:40
null

A Brassó melletti Vidombákon épülő nemzetközi repülőteret várhatóan jövőre adják át, és az egyik első járat Bukarest és Brassó között fog elindulni. A Greenpeace környezetvédő szervezet romániai illetékesei bele is szálltak a tervbe, felhívták a figyelmet, hogy a klímaválság közepette a Tarom igazgatója egy olyan, 166 kilométeres távon akar menetrend szerinti járatot indítani, amely vonattal is befutható 2-3 óra alatt – írja a Főtér.

Márpedig a rövid távú utakon a kibocsátott szennyezőanyagok mennyisége aránytalanul nagyobb a repülők esetében, az elektromos meghajtású vonatok széndioxid-kibocsátása rövid távon 15-ször kisebb, mint a repülőké, amelyek rengeteg energiát fogyasztanak, és másodpercenként négy liter kerozint égetnek el.

Nyitókép: A magyar légierő JAS-39 Gripen vadászrepülőgépe a Bukaresti Nemzetközi Légi Bemutatón a Baneasa repülőtér fölött 2018. július 28-án. (MTI/EPA/Robert Ghement)

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PEROTINUS
2022. november 18. 21:27
Idézet: másodpercenként négy liter kerozint égetnek el” - ezt a butaságot honnan vette a szerző? Ennek kb. tizenhatod része a realitás. Könnyű utánanézni.
zara
2022. november 18. 17:25
semmi közük ... érdekes módon az ukrán háborut nem itélik el pedig ott végtelen co2 kibocsátás van
iimre
2022. november 18. 12:59
Azt nem tudom, de a domborzati viszonyokkal azért jól megindokolható az a 166 km-es repülés, még ha nem is lesz az menetrendszerinti járat.
Vakfolt
2022. november 18. 11:51
Vicces már ez a széndioxid aggodalom, egy kibaszott vulkán egyetlen pöffentéssel az egész emberiség évtizedes mennyiségét kúrja fel a levegőbe, itt meg három vonattal meg egy repcsivel picsáznak? Arányérzék, basszátok meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!