Homofóbnak minősített film megosztása miatt dobta a Nike a világklasszis kosarast

2022. november 05. 15:45

A sportszergyártó cég jelezte: már nem tervezi piacra dobni a játékos új, szignált cipőjét.

2022. november 05. 15:45
null

Felfüggesztette az együttműködését Kyrie Irving világklasszis kosárlabdázóval a Nike. A sportszergyártó cég azért hozta ezt a döntést, mert

az olimpiai és világbajnok kosaras nemrég egy olyan dokumentumfilmet osztott meg a közösségi oldalán, amely sok bírálatot kapott az Egyesült Államokban antiszemita, homofób, nőgyűlölő és iszlámellenes tartalma miatt.

A Nike azt is jelezte: már nem tervezi piacra dobni a játékos új, szignált cipőjét. Bár a Brooklyn Nets sztárja azóta törölte a filmre mutató linket, két sajtótájékoztatón sem volt hajlandó nyilvánosan elhatárolódni annak tartalmától. Emiatt Adam Silver, az NBA főigazgatója élesen bírálta a színesbőrű kosarast, akit klubja is megbüntetett: ötmeccses eltiltást kapott.

Az ügy pikantériája, hogy a Nets és Irving nem sokkal később félmillió dollárt adományozott közösen egy diszkrimináció ellen küzdő civil szervezetnek.

Nyitókép: MTI/EPA/Larry W. Smith)

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2022. november 06. 12:56
Volt egy érdekes cikk, ahol azt taglalták, hogy pl. a BlackRock, a világ talán legnagyobb "befektetési" cége (azaz rablóbandája), hogyan "épült be" a világ legnagyobb cégeibe befektetőként, és hogy zsarolja őket LMBT témában. Tehát nem biztos, hogy a Nike magától is csinálná ezt az őrültséget. Valószínű, hogy egyszerűen enged a zsarolásnak. Pénzért persze. Szomorú világ ez. Ennél sokkal jobb volt a 70-es évek kétpólusú, hidegháborús világa. Tényleg.
powerage
2022. november 06. 10:56
Nem lesz semmi gond, egy kis átnevelőtábor után visszatérhet: https://nypost.com/2022/11/06/kyrie-irving-must-complete-six-steps-before-he-can-rejoin-nets/ "The Nets, who are 2-0 without Irving, also want him to speak with the media and issue a verbal apology for promoting the film, acknowledging its message is harmful and untrue. He also has to share the apology on his social media accounts. In addition, he has to go to sensitivity training. All the above was reported by Yahoo. On Saturday night, The Athletic added that Irving must make a 500,000 donation to anti-hate causes, and also undergo training to understand anti-Semitism."
Zsoel
2022. november 06. 08:05
Nofene... Amerikában már fekának lenni sem életbiztosítás, akkor itt a világvége. Pár éve egy ilyen barátságtalan lépés még rasszizmus lett volna odaát.
Palmoilfree
2022. november 06. 07:32
Nem semmi, hogy kb. 1% hangos kisebbség markában vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!