Greta Thunberg új ellenséget talált

2022. november 04. 22:17

A környezetvédelem melletti kiállás után új célja az elnyomó kapitalizmus ledöntése.

2022. november 04. 22:17
null

Greta Thunberg legutóbbi interjújában arról beszélt, hogy jelenleg a klímavédelem mellett a „nyugati elnyomó kapitalista rendszer” legyőzésének ügye foglalkoztatja. 

– mondta a londoni könyvbemutatóján a 19 éves svéd aktivista, aki szerint amit normálisnak nevezünk, az egy szélsőséges rendszer, amely az emberek és a bolygó kizsákmányolására épül.

Úgy fogalmazott, hogy az éghajlati válság gyökerei „a rasszista, elnyomó extrakcionizmusban gyökereznek, amely az embereket és a bolygót is kizsákmányolja, hogy néhányak számára maximalizálja a rövid távú profitot”. 

Ez egy olyan rendszer, amelyet a gyarmatosítás, az imperializmus, az elnyomás és a népírtás határoz meg az úgynevezett globális Észak által a gazdagság felhalmozása érdekében”

– idézte a Thunberg beszédéről beszámoló Telegraphot a Neokohn. Az egyik író szerint Thunberg kijelentése ékes bizonyíték arra, hogy „Greta gyűlöli a kapitalizmust olyan okokból, amelyeknek semmi közük a klímaváltozáshoz”.

Nyitókép: JUSTIN TALLIS / AFP

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abafy Alfréd
2022. november 06. 13:18
Ideje lenne megszopatni a csöppséget. Ivarérett már bőven.Persze tudom, kevesen vállalkoznának erre a mutatványra.
Gonella
2022. november 06. 12:23
anyukát kellene először megdönteni, akiből élsz . jó nevelést kapott. inkább teniszezett volna a kis személyiségzavaros! "... ún. klímaszorongásban szenvedett. Később enyhe Asperger-szindrómát, szelektív mutizmust és obszesszív-kompulzív zavart (kényszerbetegség) diagnosztizáltak nála." svéd acél - már a múlt!?
Agonosz
2022. november 06. 10:09
Erre már én is rájöttem, amikor még a születésem célját kerestem. A cél,az isten,az egyetlen érték a pénz, minden más messze alatta. Ez a baj. Egyébként bármilyen politikai vagy gazdasági rendszer jöhetne,ami toleráns a Föld élővilágával szemben, vagy pedig bármennyire is "igazságos" lenne,a politikai életben vagy a gazdaságban vezető szerephez jutó kis férgek mindig megfúrnák azt, és elkorcsosulna,akár a kommunizmus például. Mindig a kis haszonleső "individual"-ok baxák tönkre a nagy nemes "egész"-t. Nem vagyunk elég bölcsek, mint faj.
Ólat a trolloknak
2022. november 05. 23:28
Az a lényeg idióták. Mindig legyen ellenség, és menjenek a szelek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!