Yuval Noah Harari nekiment Orbánnak

2022. november 03. 15:59

Az izraeli történész szerint hülyeség a magyar kormányfő ideológiája.

2022. november 03. 15:59
null

Yuval Noah Harari izraeli történész, sikerszerző interjút adott a spanyol Infobae-nek. Az interjúban – többek között – Orbánt is erősen bírálta. Nemsokkal ezelőtt Orbán Viktor a „globális ideológia” felszámolására és a bevándorlók előtti kapuk bezárására szólított fel, Harahi ezt kommentálta:

Ha ellenzed a kívülről jövő dolgokat akkor ellenzed a kereszténységet? A kereszténység nem Magyarországon jött létre, hanem a Közel-Keleten! A Biblia, amit Orbán úr annyira szeret nem Magyarországon íródott, nem Budapesten íródott, nem magyarul íródott. Héberül és görögül írták, főleg a Közel-Keleten élő zsidók. Orbán Viktor meg akar szabadulni a Bibliától?”

Hozzátette Harahi, hogy „hasonlóképpen, nálunk is volt világjárvány, az emberek vakcinákat használtak, Orbán Viktor szerint a magyaroknak csak magyar tudósok által kitalált és Magyarországon gyártott vakcinákat kellene használniuk? Ez nevetséges. Az a gondolat, hogy egy ország elzárkózhat az emberiség többi részétől. Ha csak azzal kellene élnünk, amit a saját országunkban találtak ki, akkor az életünk nagyon-nagyon szegényes és szinte lehetetlen lenne. Ez persze nem csak Magyarországon történik. Gondoljunk bele, milyen lenne az élet, ha csak olyan ételeket kellene ennünk, amelyeket a mi országunkban fedeztek felcsak olyan könyveket olvasnánk, amelyeket a mi országunkban írtak borzalmas lenne.”

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sven
2022. november 20. 12:10
Mekkora ordító csúsztatások felsorolása Yuval!!! Hahahahahahaha.....stb! Te filozófus ikon! Orbán konzervatív, nemzeti piacpárti minden megnyilvánulásában. Ez annyit tesz, hogy mi, vevőként, befogadóként eldöntjük mit akarunk megvenni, mit/kit akarunk befogadni. Nem az áru, nem a bevándorló dönt helyettünk a vételről vagy a letelepedésről. A kereszténység sem erőszakos kényszerrel lett betelepítve Európába a kezdeti aranykorában. Pál apostolék piacpártiként viselkedtek a hitek, vallások, filozófiák "piacán". Annyira jó volt a portékájuk, hogy az elfogadó emberek minden áldozatra hajlandóak voltak a diktatórikus római hatalom megfélemlítésével dacolva az állami (Róma), és vallási (farizeus zsidók) erőszakkal is. Kicsi Yuval te és ostoba farizeus képmutató írásaid bukásra vannak ítélve!
Robert69
2022. november 04. 15:01
Ki ez a mesüge?
Zolotarjov
2022. november 04. 13:09
Indítsunk el napi ötszáz palesztint Gázából a lakóhelyed felé hikikomori, ha már annyira szereted a külső hatásokat..
Zolotarjov
2022. november 04. 13:05
Árnyékbokszolsz habarék..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!