Peking elismerte: követhetetlenné vált a járvány terjedése

2022. december 14. 13:39

Nem lehet pontosan nyomon követni a növekedést, mióta eltörölték a kötelező tesztelést - ismerte be szerdán az ázsiai ország egészségügyi minisztériuma.

2022. december 14. 13:39
null

A tárca részéről azt is leszögezték: a hivatalos fertőzési adatok ezért többé nem feltétlenül tükrözik a valóságot, és hozzátették, ezentúl nem fogják naponta frissíteni a járványügyi statisztikákat.

– számolt be a tárca.

Szun Csun-lan miniszterelnök-helyettes azt közölte, a 22 milliós Pekingben szintén jelentősen nőtt a fertőzöttek száma. Sok vállalat szerint dolgozóik mintegy 90 százaléka fertőzött, több üzletet pedig be is kellett zárni a személyzet lebetegedése miatt. Kínában a vezetés a múlt héten törölt el több szigorú járványügyi rendelkezést: a hatóságok visszavonták a lakosság mozgásának követésére szolgáló, a járvány miatt bevezetett alkalmazást és enyhítettek a karanténra és az utazásokra vonatkozó szabályokon is. Jóllehet mindeközben a kormány igyekszik felgyorsítani az oltási kampányt, elsősorban az idősek körében, a vakcinálást lassítja, hogy Kínában mind ez idáig egyetlen külföldi oltóanyagot sem hagytak jóvá.

(MTI)

Nyitókép: Yuxuan ZHANG / AFP / AFPTV

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. december 15. 09:39
Kémia tanárom Erdélyből menekült ,anno.. Mondta: Hulljon a férgese... Úgy látszik tényleg nincs más választás..
Kybon
2022. december 14. 22:07
Akinek számít, lementette. Átírom. Az a helyzet, hogy a Covid egy betegség. És ennek vannak folyományai (...). Nagy az esélye, hogy NEKED, kedves olvasó is voltak/lesznek. Hajrá!
hátakkor
2022. december 14. 18:37
Ha semmi bajom mit teszteljek? Ha szarul lennék mit teszteljek? Úgyis otthon maradnék.
Robert69
2022. december 14. 17:54
Milyen járvány?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!