Neves német lap: Magyarország példáját követheti Izrael

2022. december 24. 07:11

A cikk szerzője szerint a hatalmi ágak szétválasztásának aláásása várható Izraelben is, mint Orbán Viktor és Jarosław Kaczyński alatt.

2022. december 24. 07:11
null

Mint a Mandiner is megírta, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök-jelöltnek az utolsó pillanatban, mindössze a határidő előtt tizenkét perccel, de sikerült megalakítania kormányát.

„Magyarország példáját követheti Izrael”

A Die Tageszeitung printben is megjelent cikkében reagált az Izraelben megalakult az új koalíciós kormányra. Az Izraelben tervezett jogi reformok miatt a liberális értékek forognak kockán – aggódik a neves német lap hasábjain Adam Shinar, alkotmányjogász.

Shinar szerint Lengyelország és Magyarország jó példa arra, hogy mi történhet Izraelben: a hatalmi ágak szétválasztásának aláásása, mint Orbán Viktor és Jarosław Kaczyński alatt.

Ez azt jelenti, hogy a Fidesz azt csinál, amit akar” – tette hozzá.

A szerző, cikkében arra is kitér, hogy szerinte Magyarországon a bírák nyugdíjkorhatárának csökkentésével „szabadultak meg” az összes idősebb bírótól, akik a korábbi alaprend mellett kötelezték el magukat. A szerző szerint ezt követően hazánkban saját bírákat neveztek ki, akik lényegében bármilyen politikát jóváhagynak, amit csak akarnak. Shinar úgy véli, Magyarországon megváltoztatták a kulturális és médiatájképet, és a közintézményeket Orbán-intézményekké változtatták.

 

Nyitókép: MTI/EPA pool/Abir Szultan

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. december 24. 12:43
"Neves német lap: Magyarország példáját követheti Izrael" Újra van Völkischer Beobachter?
osbehemot
2022. december 24. 12:02
Helyes. Legalább ők is ellenállnak a globalista elmebeteg agymosásnak.
nempolitizálok
2022. december 24. 10:33
Épp most hallom, hogy a német főügyészt a kormány nevezi ki és a kormány ellenőrzi. Miről beszél ez?
MrStokes
2022. december 24. 10:14
Az agymosott német nácikból lett büdös kommunisták támadják Mo-t , ráadásul hazugságokkal. Szolganép lett a nácikból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!