Több száz kilométerre a fronttól érte dróntámadás az egyik orosz légibázist

2022. december 26. 08:20

Hétfőn hajnalban voltak robbanások az Engels légibázisnál.

2022. december 26. 08:20
null

Bár több száz kilométerre van a fronttól, hétfőn hajnalban robbanások rázták meg az Oroszországban lévő Engels légitámaszpontot. Az ukrán és az orosz sajtó tájékoztatása szerint egy ukrán drónt lőttek le Szaratov régióban.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint a támaszpont egyik repülőgépe sem sérült,

ugyanakkor a drón lezuhanása következtében három orosz katona egyes híradások szerint megsérült, mások arról számoltak be, hogy életüket vesztették

Az orosz védelmi minisztérium szerint azért kellett kilőni a drónt, mert alacsony magasságban repült és vészesen közeledett a légibázishoz. Ukrán híradások szerint két robbanás is történt a támaszponton. A kijevi érdekeltségű oldalak szerint a drón öngyilkos küldetésre indult, ami sikerrel is járt, azaz nem az oroszok szedték le a járművet. A TASZSZ orosz hírügynökség később megerősítette: három orosz katona vesztette életét a dróntámadásban. 

Az engelsi incidensről elsőként Roman Buszargin, Szaratov megye kormányzója számolt be Telegram-csatornáján, azt közölve, hogy a lakosságot nem fenyegette veszély. A város evakuálásáról megjelent értesüléseket hazugságnak nevezte. Emlékeztetett rá, hogy a hamis információk tudatos terjesztőire büntetőjogi felelősségre vonás vár.

Legutóbb december 5-én támadták szovjet gyártmányú ukrán Tu-141-es Sztrizs drónok a Szaratov megyei Engels és a Rjazany megyei Gyagilevo repülőterét, ahol az orosz légierő nagy hatótávolságú repülőegységeit állomásoztatják. A drónokat lelőtték. Gyagilevóban három katona halt meg akkor.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Anatolii Siryk / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 274 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2022. december 29. 12:22
Nem tudom sajnálni őket...
Csigorin
2022. december 26. 22:02
mocskos terrorista kijevi rezsim OROSZORSZAGI celpontot mert loni!!! en P helyeben erre atommal valaszolnek
masikhozzaszolo
2022. december 26. 13:38
Van itt egy ilyen: /Putyin átlépte a Rubicont – John O'Sullivan a Mandinernek/ /„Az oroszok nem kaphatják meg, amit követelnek”/ Persze fizetős, nem kommentelhető. Jobb is. Nyilván. Egy Oroszország nem "kapja" meg amit követel, hanem elveszi.
Szabó Tamás
2022. december 26. 13:09
Minden hasonló után 1 évszázadnyit pusztul az ukr. infrastruktúra, de nem számít - az usa parancs az, hogy provokálni, provokálni az oroszt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!